Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кількість вбитих чумою кабанів на Хортиці сягнула 15, може загинути вся популяція

Заповідний запорізький острів оголошено карантинною зоною через спалах африканської чуми свиней (АЧС) серед диких кабанів

Про це йшлося сьогодні, 28 березня, на брифінгу, в якому взяли участь директор Національного заповідника “Хортиця” Максим Остапенко та керівник Держспоживслужби в Запоріжжі Сергій Приходько, передає Depo.Запоріжжя.

Станом на 28 березня на Хортиці знайдені 15 загиблих кабанів. Нині в заповіднику шукають інші трупи, адже вони підлягають знищенню, а також рахують живих свиней. За попередніми підрахунками, популяція диких кабанів на Хортиці складає приблизно сотню тварини. Усі вони під загрозою інфікування АЧС, а значить і загибелі, адже летальність африканської чуми становить 100%. Утім, в заповіднику наголошують, що катастрофою це вважати не варто.

Для людей та інших тварин інфекція безпечна, але вони можуть стати переносниками хвороби.      

Через спалах хвороби, осередком якого стала Хортиця, заповідний острів оголошено карантинним. Оскільки, йдеться про заповідник зараз чекають інструкцій від Міністерства екології.

Утім, заїзд на територію Хортиці з будь-якими тваринами вже забороняють. У десятикілометровій зоні нагляду також впроваджують обмеження на продаж м’яса.  

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН