Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хто відповідальний за прибирання прибудинкових територій у Херсоні

Засміченні прибудинкові території у Херсоні вже встигли стати нормальним та звичним явищем. Нерідко недобросовісні мешканці будинків викидають сміття навіть не доходячи до сміттєвих контейнерів. Тому через це нерідкість, що територія навколо будинку засіяна різними побутовими відходами: пляшками, поліетиленовими пакетами та різного роду побутовими відходами.

Така ситуація склалася й із будинком на вулиці Перекопська, 170. Там майже вся прибудинкова територія засипана різноманітними побутовими відходами, які мешканці не спромоглися донести до сміттєвого контейнера. Також за самим будинком знаходиться близько десятка мішків із будівельними відходами.

Аби дізнатися хто має відповідати за вивіз сміття із прибудинкових територій журналісти сайту «Гривна» вирішили звернутися до інспекції з контролю за благоустрієм та санітарним станом Херсона.

У свою чергу в інспекції повідомили, що прибиранням сміття має займатися управитель багатоквартирного будинку, який укладає договір зі співвласниками та зобов’язується утримувати територію у належному санітарному стані. Якщо ж власники квартир об’єдналися в ОСББ то прибиранням території забезпечується працівниками об’єднання.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, недотримання правил благоустрою карається штрафом від 340 до 1700 грн.

Зазначимо, що на благоустрій міста у цьому році було виділено близько 23,7 млн грн. Ці кошти мають піти на прибирання вулиць, тротуарів, скверів та іншого роду роботи із поліпшення санітарного стану міста.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН