Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізький ботсад вітає весну жовтим жасмином, крокусами та аномально раннім цвітінням сакури

У ботанічному саду Запоріжжя квітнуть іриси, крокуси та перші тюльпани, а на сакурі з випередженням усіх можливих “графіків” вкрилися квітами кілька гілок

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

Здається, що перше місце в Запоріжжі, куди приходить весна, це – міський ботанічний сад. Поки по всьому місту природа наче завмерла в очікуванні ще трохи теплішої погоди, в ботанічному саду вже цвітуть перші квіти та з’являються бруньки на деревах.

Весна зустрічає відвідувачів одразу на вході до ботсаду – тут рясно уквітчаний кущ жовтого жасмину. Зацвів він ще на початку березня. Екскурсовод Олена Серденко зазначає, що з кожним роком цей жасмин квітне все пишніше.

Прокидаються у ботанічному саду крокуси, іриси, калина та кизил.

З’явилися пухнасті бруньки на вербі.

От-от розквітнуть гіацинти, тюльпани і нарциси.

За словами Серденко, нині в ботанічному саду – чудовий час: природа оживає після зими буквально на очах. Впродовж дня з’являються нові бруньки на деревах, зелені паростки пробиваються крізь землю.

У квітні почне розцвітати магнолія.

За магнолією квіти почнуть з’являтися на деревах сакури. Проте вже зараз на одному є дві квітучі гілки. За словами екскурсовода, таке цвітіння можна вважати аномально раннім.

Піком цвітіння всіх рослин в ботанічному саду вважається квітень-травень. Тоді на відвідувачів тут чекатиме буяння кольорів, зелені і квіткового аромату. Але і зараз тут відчувається подих справжньої квітучої весни.

Дитячий парк “Запорізький міський ботанічний сад” – комунальний заклад Запорізької міськради. Ціни на його відвідування за нинішніх часів можна вважати символічними: 10 гривень для дітей до 12 років, 20 гривень – для дорослих. Індивідуальна екскурсія (для однієї-двох осіб) коштує 60 гривень, групова (для компанії від трьох людей) – 25 гривень.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН