Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запорізькому ботанічному саду відкриється найбільша в країні оранжерея (Фото)

У запорізькому ботанічному саду от-от мають завершити будівництво найбільшої оранжереї в Україні. Програму реконструкції дитячого ботанічного саду ухвалили ще у 2016 році, вона включала в себе масштабний проект – реконструкцію теплиць, зимового саду та зокрема зведення величезної оранжереї для тропічних рослин. З самого початку питанням оновлення унікального ботанічного саду опікувалися депутати Запорізької міської ради фракції «Нова політика» і безпосередньо лідер фракції Олексій Басов.

Дійсно, роботи мають завершити до кінця 2020 року. За словами міського голови, реконструкція на фінішній прямій – залишилося лише підключити опалення. Не зважаючи на інформацію, що реконструкцію ботсаду нібито призупинять через пандемію, мер запевнив: фінансування екологічних проектів не припинять, пише Алекс ТВ.

На цьому місці раніше були декілька маленьких теплиць – тепер їх замінила сучасна, велика та світла оранжерея. Висота її – понад 12 метрів, тут висадять високі тропічні рослини. Лише великих саджанців дерев та кущів планують висадити понад 150 екземплярів. У планах керівництва ботанічного саду зробити з оранжереї ще й аудиторію для проведення занять для студентів та школярів.

За рік ботанічний сад відвідують понад 40 тисяч людей, відвідати унікальний заклад можна і тепер, під час карантину. Звісно, за умови носіння захисної маски та дотримання безпечної дистанції бо безпека понад усе.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН