Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Цього року спортивну залу буде відкрито»,- голова обласної ради зустрілась з колективом та батьківським комітетом М-Погорілівської школи

У 2019 році буде остаточно вирішено питання по завершенню робіт прибудови спортивної зали із додатковими кабінетами до приміщення М-Погорілівської загальноосвітньої школи I-IIступенів Вітовського району. Про це Вікторія Вікторівна Москаленко повідомила під час зустрічі з батьками та педагогічним колективом навчального закладу 25 березня.

Нагадаємо, тут протягом довгого часу триває спорудження спортивної зали із додатковими кабінетами. Роботи здійснювались за рахунок коштів ДФРР, шляхом подання проекту на конкурс. Але і досі прибудову до основного приміщення школи не введено в експлуатацію. На це були об’єктивні і суб’єктивні причини, зазначила під час зустрічі з вітовчанами Вікторія Вікторівна. Готовність об’єкту складає майже 95%. Завершення робіт із нетерпінням чекають не лише 165 учнів М-Погорілівської ЗОШ І – ІІ ступенів, але й мешканці населеного пункту. Зала має стати центром занять спортом дорослих і дітей, організації культурно-дозвіллєвих заходів.

Вже 26 березня група проектантів має прорахувати мінімум робіт, які потрібні для введення спортивної зали в експлуатацію. На думку голови обласної ради серед першочергових кроків – завершення монтажу системи опалення з подальшою експлуатацією приміщення у зимовий період. Друге питання – електроенергія. Природно і зрозуміло, що без під’єднання до джерела електричного живлення теж експлуатація будівлі неможлива. І встановлення нормального водо забезпечення та водовідведення об`єкту. Також під час корегування проекту мають бути враховані питання вертикального вирівнювання навколишньої території.

«На спорудження цієї зали із додатковими кабінетами нам вдалося залучити кошти ДФРР, шляхом подання проекту на конкурс. Будівництво розпочалось ще в 2015 році, в той час коли я була головою райдержадміністрації. На жаль, будівництво спортзали здійснювалось повільними темпами, що призвело до збою строків здачі в експлуатацію спортзали і звісно до подорожчання вартості проекту. Тепер будемо діяти таким чином: спочатку вирішуємо нагальні питання каналізування, електроенергії, вентиляції приміщень. А вже згодом поступово будемо шукати можливості встановлення майданчиків і впорядкування території. Щоб зберегти споруду нам вкрай необхідне опалення, будемо обраховувати вентиляцію і каналізування”,- зазначила Вікторія Вікторівна.

Під час спілкування з Вікторією Москаленко жителі М-Погорілове вимагали припинити функціонування сміттєзвалища, яке розташоване поруч із населеним пунктом. Воно є джерелом інтенсивного забруднення земель, атмосфери та підземних вод, скаржаться люди. Оскільки не здійснюється облік відходів, це унеможливлює забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, екологічної безпеки навколишнього природного середовища. Протягом останнього часу стрімко почала зростати захворюваність на легеневі хвороби. Частіше до закладів охорони здоров’я почали звертатися і дорослі і діти.

Історія зі сміттєзвалищем у М-Погорілове тягнеться майже п’ятнадцять років. 2005-го глиняний кар’єр, загальною площею майже 22 гектари і глибиною 10 метрів, передали приватному підприємству для рекультивації. Відповідні органи тоді надали дозвіл на зберігання каміння, гілля та опалого листя тощо. Більш того, сміття мало б зберігатися тут тимчасово. Однак те, на що перетворився кар’єр сьогодні, важко назвати місцем тимчасового зберігання. Сюди йдуть вантажівки з міста. Санкціонований міський полігон твердих побутових відходів розташований на багато кілометрів далі. Вивантажуючи сміття у Вітовському районі перевізники економлять кругленьку суму.

Вихід буде знайдено, каже голова Миколаївської обласної ради. Вже найближчим часом питання сміттєзвалища у М-Погорілове буде винесено на розгляд постійної депутатської комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів із запрошенням громади села, фахівців – екологів та правоохоронних органів.

Миколаївська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН