Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 26 тисячам запорізьких абонентів може не вистачити безкоштовних газових лічильників

Станом на 1 березня поточного року у Запорізькій області налічується понад 56 тисяч абонентів, якім треба встановити лічильники газу

Про це йшла мова в понеділок, 18 березня, під час прес-конференції з керівництвом “Запоріжгазу”, передає портал Depo.Запоріжжя.

За словами технічного директора “Запоріжгазу” Тетяни Бузовської, станом на 1 березня в Запорізькій області налічується 56 059 абонентів без газових лічильників. Згідно з існуючим тарифом розподілення, до 2021 року підприємство зможе встановити лише 29,5 приладів обліку.

Таким чином, без лічильників може залишитися 26,5 тисяч абонентів. Для вирішення ситуації, керівництво підприємства звернулося до регулятора з проханням збільшити у тарифі процент коштів, які виділяються на встановлення лічильників. “В діючій ціні за куб газу на безкоштовне встановлення лічильників передбачено 2,8 копійок. На ці гроші підприємство має встановлювати 14,8 тисяч індивідуальних приборів обліку на рік. Тобто, якщо не збільшити фінансування, на встановлення лічильників загалом знадобиться п’ять років”, – каже Бузовська.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН