Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Суд відсторонив від посади керівника Запоріжгазу

Підозрюваного у зловживаннях голову правління ПАТ “Запоріжгаз” відсторонено від посади терміном на два місяці, таке рішення сьогодні, 25 січня, ухвалив Жовтневий районний суд Запоріжжя

Про це прес-служба суду повідомила у Facebook, передає Depo.Запоріжжя.

Слідчим суддею Жовтневого районного суду міста Запоріжжя задоволено клопотання слідчого СБУ в Запорізькій області та терміном на два місяці відсторонено від посади голову правління ПАТ “Запоріжгаз”.

Керівник Запоріжгазу підозрюється у зловживанні своїми повноваженнями та внесенні неправдивих даних в офіційні документи у період жовтень-грудень 2014 року задля списання газу загальним об’ємом 3 931 751,5 куб.м., вартістю 26 622 995,16 грн. (ч. 2 ст. 364-1 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Прокурор посилаючись на достатність доказів, які містяться в матеріалах справи, просив відсторонити підозрюваного від посади строком на два місяці. Захисник підозрюваного заперечував, посилаючись на недоведеність вини підзахисного, відсутності можливості спілкуватися або іншим чином впливати на свідків, необґрунтованість пред’явленої підозри, а також не встановлення особи потерпілого. Крім того, адвокат звернув увагу суду на те, що усі необхідні документи вже вилучені під час слідства, а відсторонення від посади паралізує роботи Запоріжгазу, що буде мати тяжкі наслідки як для підприємства, так і для споживачів.

Суд, заслухавши сторони, вивчивши матеріали клопотання, визнав обґрунтованим доводи прокурора та дійшов висновку про можливості впливу підозрюваного на свідків по справі, частина з яких є співробітниками Запоріжгазу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН