Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фальшиві «права» на справжні намагався обміняти іноземець на Херсонщині

Нахабству злочинців у нас, схоже, немає меж. На Херсонщині іноземець понад сім років спокійнісінько користувався підробним посвідченням на право управління автівкою. А потім ще й остаточно «береги переплутав»: припхався до сервісного центру міняти фальшивку на справжні «права» нового зразка!

Свого часу громадянин Вірменії переселився до міста Гола Пристань, отримав вид на проживання в Україні, і зайнявся бізнесом з купівлі-продажу дрібнооптових партій овочів та фруктів. Та для поїздок по селах знадобилися «колеса», а водійського посвідчення на той час комерсант не мав, та й витрачати час на його оформлення не хотів. Тож знайшов якогось метикуватого ділка, заплатив йому, і той приніс уже готові «права» — навіть вистоювати в чергах біля кабінетів тодішнього ДАІ та МРЕВ не знадобилося. Маючи документ напохваті, 42-річний бізнесмен катався районом та областю на своєму ВАЗ-2106, і нічим не турбувався. Швидше за все, правил дорожнього руху він не порушував, а без приводу непримітну «шістку» ДАІвці не зупиняли. Тож вірменин потроху упевнився, що посвідчення в нього «краще за справжнє», і зрештою, приніс його на обмін до сервісного центру. Однак там зазирнули до електронної бази даних. Звідки й довідалися, що документ із цим номером виданий зовсім на інше прізвище.

Замість нових «прав»,у  власника вилучили стару фальшивку. Його також запросили давати пояснення слідчому. Начальник Голопристанського відділення Національної поліції Олександр Воропаєв повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань уже внесли матеріали за статтею 358 КК України (використання підробних документів).

«Перевірка показала, що посвідчення у законного власника – мешканця Херсона просто вкрали. Та його повернення він не дочекається, оскільки вже помер, — додає Олександр Воропаєв. – Після крадіжки фальсифікатори просто зрізали лицьову частину «прав», і наклеїли на них папірець з геть іншою інформацією та справжнім фотознімком громадянина Вірменії. На побіжний погляд тодішніх працівників дорожньо-патрульної служби ДАІ воно, може, й виглядало переконливо – як-не як, бланк посвідки був справжнім. Але  більш копіткої перевірки «підкоригований» якимось аферистом документ, звичайно, не витримав».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН