Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладач херсонського університету проходить стажування у США

Триває наукове стажування доцента кафедри історії, археології та методики викладання історико-юридичного факультету, кандидата історичних наук Юрія Капаруліна на базі Центру перспективних досліджень Голокостуім. Джека, Джозефа і Мортона Манделів Меморіального музею Голокосту США.

Позаду майже чотири місяці роботи. За цей йому вдалося ознайомитися з результатами роботи багатьох передових вчених дослідників історії міжвоєнної доби та періоду Другої світової війни у Східній Європі. Опрацьовано сотні сторінок документів, десятки фото-фоно-кіно джерел з колекцій архівів Європи та США. Частина віднайденої інформації проливає світло на маловідомі сторінки історії Південної України, зокрема Херсонщини. За словами Юрія, певну частину знахідок можна вважати справжніми відкриттями, що однак потребують подальшого критичний аналізу. Зокрема, опрацьовано колекцію спогадів мешканців Херсона, що суттєво доповнюють нечисельні відомі факти з історії херсонського гетто, створеного в умовах німецької окупації у 1941 р.

Перебування в музеї, також, дає можливість встановлювати нові перспективні наукові контакти, брати участь в презентаціях видань та проектів, відвідувати виставки, кінопокази та інші заходи. Однією з цікавих подій для дослідників та співробітників музею було відвідання «The Shapell Center», – сучасного наукового центру де вивчаються, зберігаються та реставруються предмети з колекцій музею. Співробітники центру кажуть, що немає нічого вічного, тому одним з головних завдань їх роботи є продовження «життя» цих речей якомога довше із використанням їх інформаційної цінності.

Найближчі місяці ще багато пошуково-дослідницької діяльності історика, запозичення організаційного, наукового, освітнього та педагогічного досвіду, що сподіваємося буде успішно перейнятий та невдовзі реалізований в Херсонському державному університеті.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН