Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня Карабелеша успішно впроваджує медичну реформу

Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша – ще один заклад Херсонщини, який активно та успішно впроваджує медичну реформу у своїх стінах. Тут давно крокують у ногу зі змінами, які диктує реформа.

«Для нашого колективу нові технології, сучасні форми обліку та ведення документації хворих завжди були цікаві. Вони запроваджувалися у роботу ще 25 років тому. Саме тоді вперше в нашій лікарні було створено локальну мережу по організації профілактичних оглядів осіб. З того часу ми побачили переваги комп’ютеризації та електронного обліку, тому впроваджували це і на інші служби», – зазначає заступник головного лікаря з поліклінічного розділу роботи Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є. Карабелеша Ольга Керецман.

У минулому році Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша отримала нову систему та комп’ютери, принтери і т.д. Тому зараз всі робітники працюють на більш сучасному обладнанні. На сьогодні у закладі є локальна мережа, до якої підключені майже всі служби. Документацію, журнали, історії хвороби у лікарні  ведуть в електронному вигляді.

Основою роботи локальної мережі Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є. Карабелеша є реєстратура, де люди можуть отримати талон на прийом до будь-якого лікаря, а також інформацію, яка цікавить пацієнтів. Запис до лікаря можна здійснити на самій стойці реєстратури, по телефону або в режимі онлайн через сайт. Варто зазначити, що останнім на сьогодні вже користується понад 30% жителів Херсона та області.

Для зручності орієнтації пацієнтів у закладі було створено кабінет логістичного менеджменту, де спеціалісти проводять консультації. Тут пацієнтам допомагають визначити спеціаліста, який необхідний у тому чи іншому випадку, а також скеровують до сімейного лікаря, з яким можна підписати декларацію. Також у кабінеті міститься книга, за якою можна ознайомитися з лікарями закладу та їхньою спеціалізацією і т. д.

«Наша лікарня надає медичну допомогу 120 тис населення Суворовського району Херсона. Крім того, окремі види медичної допомоги надаються всім жителям міста та області в цілому», – розповіла Ольга Керецман.

Вона зазначила, що однією з найвдаліших програм медреформи у закладі є урядова програма «Доступні ліки». Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша повністю забезпечує своїх пацієнтів пільговими медичними препаратами.

Реформу у медичній галузі радо сприймають і лікарі, які працюють у закладі, так і дільничний терапевт відділення ПМСД № 1 терапевтичного відділення №1 з 26-річним стажем роботи Ірина Кандибей.

Вона зауважує: «Ті зміні, які відбуваються сьогодні у медичній сфері ми зустрічаємо позитивно, адже вони дійсно нам потрібні. Сьогодні у нас продовжується перший етап – декларація пацієнтів. Тобто кожний пацієнт має право обрати собі лікаря і багато людей задоволені цим. Адже раніше потрібно було проситися до лікаря або ж домовлятися. Наразі ж вільний вибір є у кожного. На сьогодні зі мною підписали декларації понад 1600 людей. Цей процес продовжується щоденно, кожного дня приходять ще до 10 пацієнтів не тільки з моєї дільниці, а зі всього міста. Головна зміна – принцип фінансування, коли гроші ходять за пацієнтом. Від кількості наданих послуг пацієнтам, які підписали зі мною декларацію, тепер залежить моя заробітна плата».

Загалом Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша – сучасний медичний заклад, який впроваджує медично реформу на благо жителів Херсонщини, а лікарі закладу завжди готові надавати якісну медичну допомогу за найвищими стандартами.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН