Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійській школі пройшов тиждень філологічних дисциплін

Традиційно  в березні (з 1 по 11 числа) Таврійська школа №5 (директор Віктор Нестерович) проводитьТиждень філологічних дисциплін. Впродовж тижня відбуваються різноманітні заходи: конкурси, виставки, квести, змагання, брейн-ринги, уроки-свята, лінійки, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, класні години тощо.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, цікавою та насиченою. Учні мали змогу поринути в багатющий світ краси рідної мови, доторкнутися душею до літературних надбань українських і світових письменників, повідомила заступник директора з навчально-виховної роботи Світлана Плясецька.

Метою всіх проведених заходів педагогічний колектив закладу ставив – активізувати знання школярів про мову, як джерело духовного зростання нації, виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя, розвивати мовні здібності учнів, збагачувати їх словниковий запас, пробудити зацікавленість до вдумливого прочитання творів, розвивати культуру мовлення, відчуття слова, виразного читання поезії, пам’ять, інсценізація пісень, доторкнутися до мистецького багатства світової літератури.

В п’ятницю, 1 березня, тиждень розпочався проведенням українознавчої гри «Соняшник-2019», координатором якої була О.В. Солодка. 80 учнів 1-11 класів виконали завдання та долучилися до народної мудрості і пізнання краси українського слова.

В понеділок, 4 березня, серед учнів 5-9 класів було організовано виставку малюнків до творів зарубіжних письменників «Літературними стежками світу» (вчителі Веснянко Л.В., Григорчук О.О.), лінгвістичну вікторину «Подорож океаном рідної мови», яку вчитель Сипко Л.П. провела для учнів 9-Б класу.

С.О. Плясецька провела «Літературний брейн-ринг» для учнів 10 класу, під час якого вони продемонстрували належний рівень знань з української літератури. Закінчився день інсценізацією українських пісень «Усміхнена Україна» учнями 6-Б класу (учитель Веснянко Л.В.). Перемогла команда, яка виступила з піснею «Два веселих гуси».

Вівторок, 5 березня, розпочався літературно-музичною композицією «Мово моя солов’їна» для учнів 9-А класу (учитель Солодка О.В.). Дуже яскравою подією стала квест-гра «Калейдоскоп життя Тараса Шевченка» для 7-х класів, яку підготувала і провела Григорчук О.О. Учні 9-Б класу провели дослідження з теми «Портрети Тараса Шевченка» (учитель Веснянко Л.В.).

Четвертий день тижня, 6 березня, розпочався з виставки малюнків до творів українських письменників «Багатство літературної спадщини», підготовленої учителями й учнями 5-11 класів. На бліц-турнір «Юний мовознавець» учитель Сипко Л.П. запросила учнів 6-А класу. Учитель Веснянко Л.В. провела урок-свято «Рідна мова чиста, як роса» для учнів 6-Б класу. Цього ж дня відбулося засідання літературного кафе «Поети-барди» для учнів 11-А класу (вчитель Пісточенко Т.Г.). Серед учнів 8-А класу Григорчук О.О. організувала конкурс сенканів про мову. Гру-змагання «Найрозумніший п’ятикласник» для учнів 5-Б класу підготувала і провела Плясецька С.О.

7 березня цікава квест-гра за творчістю Едварда По та Артура Конан Дойла «У пошуках скарбів» об’єднала учнів 7-А та 7-Б класів (учитель Григорчук О.О.). Учні 5-А та 5-Б класів разом з учителем Веснянко Л.В. склали правила поведінки у Країні Див (за повістю-казкою Л. Керролла «Аліса в Країні Див»).

В заключний день тижня, 11 березня, учні 7-А та 7-Б класів разом з учителем Солодкою О.В. біля пам’ятника Тарасу Шевченко на центральній площі Таврійська провели літературно-музичну композицію «Вінок слави Кобзареві». На свято запросили міського голову Різака М.І., громадськість міста та учнів 2-5 класів.

Завершився тиждень філологічних дицсиплін, за інформацією голови ШМО вчителів філологічних дисциплін п’ятої школи Людмили Веснянко, підсумковим заходом – урочистою лінійкою «І йшли віки, і були українці, і створили слово …», яку підготувала й провела учитель української мови й літератури Григорчук О.О. разом з учнями 7-8 класів. Глушакова Марія, учениця 10 класу, виконала ліричну пісню про Україну, а потім усі присутні заспівали «Гімн українській мові».

офіційний сайт міста Таврійськ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН