Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У двох одеських лікарнях діти зможуть одночасно з лікуванням навчатися, як у школі

Департамент освіти і науки Одеської міської ради визначив установи загальної середньої освіти, які увійшли до проекту “Школи при лікарнях”

Про це повідомляє Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Одеської міськради.

В Одесі у рамках проекту “Школи при лікарнях” Одеську школу № 76 закріпили за КУ “Одеська обласна дитяча клінічна лікарня”,
а Одеську школу № 101 – за КНП “Одеський обласний центр соціально-значущих хвороб”.

Обласні лікарні та навчальні заклади підписали угоди про співпрацю.

Навчання в лікарнях за своєю суттю не буде відрізнятися від шкільного: учні так само будуть вчитися за шкільною програмою, відповідати і отримувати оцінки, а в кінці року – проходити атестацію.

“Керівники закладів охорони здоров’я підготували приміщення для класної кімнати, створили належні умови для проведення занять. Також визначені координатори освітнього процесу, які відповідають за організацію відвідування занять, утримання в належному стані приміщень, інформування працівників навчального закладу та інших учасників освітнього процесу про особливості роботи медичного закладу”, – зазначили в мерії. Контроль за якостю освіти проводитиме директор відповідної школи. Директори шкіл-учасниць проекту визначили координаторів освітнього процесу від кожної школи. Вони стежитимуть за наявністю підручників, освітніх ресурсів, сервісів і розкладом занять.

Зараз Одеської школою № 101, яка має багаторічний досвід такої роботи, вже організовано навчання на базі КНС “Одеський обласний центр соціально значущих хвороб” для дев’яти дітей перших-дев’ятих класів.

Проект стартував 1 березня 2019 року, але широке поширення отримає з початку наступного навчального року.

Дитина зможе здобувати освіту очно (відвідувати класи в лікарні або індивідуально займатися з учителем) або дистанційно (через електронні засоби працювати з вчителями свого класу). В одному шкільному класі в лікарні зможуть займатися від п’яти до 12 учнів. Якщо дитина за станом здоров’я не може піти в клас, але хоче вчитися, і дозволяє лікар, то вчителі проводитимуть індивідуальні заняття в палатах, або ж він буде займатися з вчителями своєї школи онлайн.

Коли дитину випишуть з лікарні, він отримає довідку про успішність і рівень засвоєння навчального матеріалу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН