Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запорізькій області відкрито потужну вітроелектростанцію з інвестицією в 150 млн євро

На узбережжі Азовського моря відкрили першу чергу однієї з найпотужніших вітролектростанцій в Україні

 Загальна потужність 200 МВт
 Інвестиції 150 млн євро
 Висота вежі – 110 м

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент Петро Порошенко взяв участь у запуску перших вітрових турбін Приморської вітроелектростанції, повідомляється на сайті Адміністрації Президента.

Глава держави відзначив внесок Запорізької області в енергетичну галузь країни, що розпочалося з будівництва ДніпроГЕСу, яка свого часу була унікальним інноваційним проектом, а потім продовжилося завдяки розвитку ядерних технологій і Запорізькій АЕС. Атомна станція має 6 енергоблоків, кожен потужністю в 1 млн кВт.

«Зараз Запорізька АЕС є найбільшою в Європі і шостою (за розмірами – ред.) в світі… Уявіть собі, кожен третій кВт на годину електроенергії для всієї України виробляється в Запорізькій області. Область є лідером», – зауважив Петро Порошенко.

«Але часи змінюються і сьогодні вже є альтернативна відновлювальна енергетика, яка починає реалізовуватися саме тут, в Запорізькій області. І для мене дуже важливо, що йдеться про високоефективні, енергетично ефективні, високотехнологічні проекти. І не лише тому, що це називається «зелена енергетика», вона не приносить жодної шкоди екології… Дуже важливо, що це проект, який реалізується на базі найсучасніших цифрових технологій», – наголосив Президент.

 Приморська ВЕС будується біля міста Приморськ Запорізької області.
При будівництві Приморської ВЕС планується встановити 52 вітротурбіни 3.8-мегаватного класу виробництва компанії General Electric. На Приморської ВЕС вперше в Україні буде використана інноваційна технологія «цифрова підстанція». Робота Приморської ВЕС також дозволить знизити викиди СО2.

Прогнозний відпуск «зеленої» електроенергії двох черг Приморської ВЕС – близько 650-700 млн кВт на рік. Цієї електроенергії достатньо для енергозабезпечення 365 тис. домогосподарств. Потужність однієї вітротурбіни Приморської ВЕС – 3,8 МВт. Висота вежі – 110 м.

Повідомляє  Ukraine Now

Світлина від Ukraine Now.
Світлина від Ukraine Now.
Світлина від Ukraine Now.
Світлина від Ukraine Now.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН