Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бердянську активістів звинуватили у захопленні виправної колонії

Розголос жахіть у Бердянській колонії №77 – адміністрація та поліція разом чинять свавілля, а винними призначено… активістів!

 

Побиття кийками, брудні голки під нігті, знову побиття, приниження, вимагання великих грошей з рідних, погрози і знову побиття, побиття, побиття… Так щодня живуть — чи радше існують — ув’язнені ВК №77 м. Бердянська. Факти, що їх розповідають потерпілі, просто шокують!

https://bit.ly/2HaJtXo

 

Після того, як були оприлюднені розповіді двох ув’язнених, зчинився резонанс та була створена комісія з перевірки цього закладу пенітенціарної служби України. Здавалося б, зараз винних викриють і привселюдно покарають. Але, як завжди, не так сталося, як гадалося. Активісти та ветерани АТО, які першими забили на сполох, завдяки діям (чи бездіяльності?) поліції раптово самі опинилися у списках порушників.

 

ВГО «Легіон Правди» приїхали до колонії, аби подивитися на власні очі, як відбувається реформування цього пенітенціарного закладу. Проте замість звичайної розмови з керівництвом отримали цькування службовими собаками та звинувачення у спробі захопити режимний об’єкт!

 

Кілька неозброєних людей вирішили захопити колонію! Маячня? Для поліції — ні. Для них це логічно і нормально. Настільки, що навіть машину, якою приїхав голова ВГО Андрій Ляшенко та яка просто стояла запаркована біля воріт колонії, офіційно оголосили у розшук!

 

Захищати права людини? Припинити свавілля стосовно ув’язнених? Здійснити розслідування із суворим покаранням винних? Ай, облиште! У поліції є  важливіші завдання. Наприклад, переслідувати активістів, які мають нахабність оприлюднювати жахливі факти. Із тією швидкістю, з якою оголосили у розшук авто, яке навіть не ховається, краще б виконували свою безпосередню роботу та зреагували б на інтерв’ю в’язнів, на коментарі юристів та звернення активістів.

 

Але рука руку миє — і свавілля пенітенціарної служби, яку наразі типу реформують, прикриває вже так «успішно» реформована нова поліція.

 

Так, ув’язнені — це люди, які скоїли злочин та завинили перед суспільством. Але їм призначено покарання, і вони його відбувають — відрізані від світу, рідних та звичного життя. І якщо комусь здається, що цього замало, — він завжди може стати учасником справи, представити нові факти, якщо, звісно, має такі, та затребувати більш тривалого ув’язнення. Але поводитися із людьми — а вони все ж таки люди — так, наче вони непотріб, пил під ногами «вищої касти» адміністрації та наглядачів, — не дозволено нікому!

 

Так само, як і перенаправляти енергію з реальної гучної справи на затикання рота активістам.

 

Агов, поліціє, схаменися! Ти не під тих риєш. І будь певна, ми не боїмося, у нас вистачить сил та законних засобів відстояти своїх людей та вказати на місце особам у погонах, які забагато на себе беруть.

 

Ми підтримуємо активістів м. Бердянськ, які розворушили це зміїне кодло. Ми боротимемося разом із вами! Так, ми ставили за ціль висвітлювати свавілля поліції у передвиборчому процесі, та виявилося, що воно не має меж. Тож ми говоритимемо і про це!

 

Поліція, припини свавілля!

 

#стопполіцейськомусвавіллю

#нецукрові

 

https://www.facebook.com/832156887133220/posts/840186342996941/

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН