Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аліментники з Херсонщини не змогли виїхати за кордон

«Намилився» за кордон, і не важливо, на заробітки, ділову зустріч чи відпочинок — заплати спочатку аліменти, інакше світить зняття з літака.

За даними Головного територіального управління юстиції в області, з початку року на кордоні затримали 19 таких боржників з Херсонщини. Цікаво, що жорстке законодавство щодо аліментників лякає далеко не всіх і бажаючих заощадити на власних дітях залишається вдосталь.

Так, трохи більше, ніж за рік, постанови про обмеження у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, полювання та користування зброєю винесено за 768 боржниками. 9 постанов стосуються опису дороговартісного майна (автомобіль, два причіпи, приватний будинок, побутова техніка). Але не те, що вилучити — описати майно боржників, часом виявляється не можливо: 868 аліментників за адресами, зазначеними у виконавчих документах, не знайдено, а у 894-х — взагалі не знайшлося, що описати – нажили дітей, а от майно – ні. У розшук оголошено 102 транспортних засоби, які «продумані» аліментники ховають від виконавців.

 

Лише з початку цього року державними виконавцями стягнуто 11 904 047 грн. на користь 3 756 дітей. Станом на 20.02.2019 примусовому виконанню підлягало 15 575 виконавчих документів про стягнення аліментів, в залишку перебуває 15 332 провадження  – зазначають у теруправлінні юстиції. У 2018 році складено 1 520 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення (ст. 183-1 КУпАП) з яких 1 474 — направлено до суду, задоволено ж всього 188, цьогоріч складено 75 таких адмінматеріалів, 7 задоволено.  За 95-ма постановами на боржників накладено стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, але відпрацювання дочекалися лише 14 порушників. 13 горе-батьків від санкції у вигляді мітли ухилялися, тож покарання їм замінили на адміністративний арешт.

 

При Головному територіальниму управлінням юстиції в Херсонській області працює «гаряча лінія» з питань виплати аліментів. Останнім часом на неї надійшло 107 звернень.

 

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН