Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олійник Олександр: Співпраця освітян та роботодавців є стратегічною

Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини спільно з Федерацією роботодавців України провели  круглий стіл на тему “Співпраця бізнесу і закладів професійної (професійно-технічної) освіти”. Інформаційний та організаційний партнер заходу – Федерація металургів України.

«Роботодавці як ніхто зацікавлені в тому, щоб на наших підприємствах працювали кваліфіковані кадри. Адже ключовий глобальний виклик, який сьогодні стоїть перед українськими роботодавцями – питання трудового потенціалу. Саме на вирішення цього важливого питання і спрямований Маніфест роботодавців України», –  зауважив Олійник Олександр, голова Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини.

Під час дискусії обговорювали питання зупинення масового відтоку робочої сили та зменшення обсягів трудової міграції. Говорили про те, чому українці від’їжджають за кордон, як відтік кадрів впливає на ринок праці і що необхідно змінити в освітній сфері для того, щоб економіка України зростала, молодь здобувала якісну освіту і опановувала затребувані професії, а роботодавці отримували кваліфікованих працівників для своїх підприємств.

«Для нас дуже важливо, щоб система професійно-технічної освіти максимально відповідала умовам сучасного ринку праці.  Тому співпраця освітян та роботодавців у цьому напрямку є вкрай важливою. І наразі акцент необхідно робити на регіональній взаємодії, щоб працівник та роботодавець могли знайти один одного, щоб місцеві освітяни мали точні дані щодо того, яких саме кадрів потребують роботодавці їх міста чи області та зосереджували свої зусилля на тому, щоб задовільнити такі потреби», – наголосив Олійник Олександр, голова Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини.

Роботодавці планують активно брати участь в ініціативах щодо започаткування змін до законодавства про працю та зменшення бар’єрів для швидкого зростання працівників.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН