Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юрій Рожков: Вплинути на зменшення масового виїзду зможе правильний підхід представників влади та підприємців до організації праці

“Люди мігрують за кордон не лише задля заробітку, вони шукають гарну інфраструктуру, шанобливе ставлення і соціальний захист. Вплинути на зменшення масового виїзду зможе правильний підхід представників влади та підприємців до організації праці”,  – на цьому наголосив Юрій Рожков, відомий в Україні та за її межами підприємець, виступаючи на освітянському форумі “Розвиток людського капіталу як ефективний і раціональний розвиток регіону та місцевих громад”. Зокрема, розкриваючи проблематику створення робочих місць на підприємствах Херсонщини, як шлях до розвитку бізнесу і економіки в Україні, Юрій Рожков висловив думку, що нині ми знаходимось в умовах еволюції: адже, якщо ще 7 років тому поляки їздили до Італіі, а італійці до Канади, то нині ми, українці масово мігруємо до Польщі. Тож, підприємці, заручившись підтримкою влади, повинні зробити все від них залежне, щоб заробітна плата в Україні становила не менше 70% від польської, тоді люди залишатимуться працювати біля своїх родин, там, де їх коріння. 

До слова, Юрій Рожков має 190 зареєстрованих наукових патентів і активно співпрацює з Херсонським державним аграрним та національним технічним університетами. В рамках підписаних контрактів, спільно з науковцями ВИШів розробляє новітні технології. Деякі успішно впроваджено на його ж підприємстві. З профорієнтаційною екскурсією на заводі Юрія Рожкова побувало чимало учнівських та студентських колективів, котрі мали змогу переконатися, що це підприємство дійсно європейського рівня! Серед нещодавно працевлаштованих у лабораторію технологів – три випускники ХНТУ. Крім того, студенти часто проходять стажування на виробництві. Тож, у даному випадку, співпраця бізнесу, влади і громади є багаторівневою.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН