Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Губернатор Николаевщины рассказал про условия концессии порта «Ольвия»

Залучення 17,3 млрд гривень інвестицій, збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів до 58 млрд грн, виплата на користь Миколаєва пайового внеску понад 70 млн грн – про ці переваги йшлося на першому засіданні конкурсної комісії щодо проекту концесії в порту «Ольвія».

Окрім представників портової галузі і членів конкурсної комісії, участь у першому засіданні взяли голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко та Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Під час свого виступу перед засіданням конкурсної комісії голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко відзначив, що його принциповою позицією, як голови ОДА, щодо конкурсу є умова повного відшкодування місту Миколаєву виплат, пов’язаних із відновленням інфраструктури та логістичних напрямів у місті, які використовуватиме порт і інвестор.

Нагадаємо, що попередньо мова йшла про відшкодування місту Миколаєву 5 млн доларів на відновлення дорожньої та іншої інфраструктури, яка використовується для функціонування порту.

«Я вважаю, що це важливий експеримент для держави, перш за все. Сьогодні все зрозуміло – початок є. А надалі все ж таки хотів би, щоб місто Миколаїв було або співвласником, або мало якісь можливості доносити свою позицію. Це було б зрозуміло, тому що завжди будуть виникати питання з інфраструктурою, з об’єктами і ми постійно будемо про це говорити. Як голова облдержадміністрації, я повинен відстоювати перш за все інтереси громади і області. Впевнений, що компанії, які будуть приймати участь у концесії, будуть потужними, тому хай нам теж допомагають, бо такого не може бути, що усі проблеми з інфраструктурою лягали на місто Миколаїв. Як приклад – страждають дороги по яким їздять наші городяни і їх треба утримувати», – зауважив очільник області.

Окремо Олексій Савченко висловив вдячність Президенту України Петру Порошенку та Міністерству інфраструктури за подальшу підтримку у реалізації одного з проектів, що був озвучений на Раді регіонального розвитку 4 березня – відновлення Миколаївського міжнародного аеропорту.

В свою чергу, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян також підкреслив, що це лише перший крок, але він надзвичайно важливий, адже саме сьогодні починається процедура концесії об’єктів в державі.

«Ще раз наголошую, концесія означає, що все залишається у державній власності, але ми на чесному прозорому конкурсі спільно з колегами з Міністерства фінансів, Фонду державного майна, Міністерства економіки та іншими фахівцями оберемо відомого і потужного інвестора, який буде працювати в портах «Ольвія», «Херсон» 30-35 років», – відзначив Володимир Омелян.

За словами Міністра, на прикладі порту «Ольвія», мова йде про залучення 17,3 млрд гривень інвестицій, збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів до 58 млрд грн. У тому числі, від концесійних платежів майже 20 млрд грн. Виплата на користь Миколаєва пайового внеску – понад 70 млн грн. Також надходження до місцевих бюджетів становитимуть щонайменше 240 млн грн за перші 5 років реалізації проекту.

Николаевский обозреватель

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН