Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бізнес під час війни. Миколаївське підприємство від виготовлення меблів перейшло до створення “буржуйок”

В умовах війни деякі підприємства були вимушені переформувати або доповнити свою виробничу лінію. У Миколаєві підприємство, яке виготовляло меблі в стилі лофт, тепер зварює “буржуйки“, які можуть слугувати як для обігріву приміщень, так і для приготування їжі.

Про це Суспільному розповіла директорка підприємства Наталя Ніколаєнко.

Димар з перегородкою, якою можна регулювати тягу, шестиміліметрова стальна поверхня для приготування їжі з варильними отворами двох розмірів. Висувний зольник, колосникові ґрати. Такий вигляд має готовий виріб — металева піч “Буржуйка”.

Бізнес під час війни. Миколаївське підприємство від виготовлення меблів перейшло до створення "буржуйок"Підприємство також виготовляє й меблі: шкільні парти, столи для вихованців дитячих садків тощо. Таких замовлень з початком війни поменшало. А податки та заробітну плату робітникам платити треба, розповідає директорка підприємства Наталя Ніколаєнко. Тому і вирішили працювати над виробами, в яких буде потреба найближчим часом.

“Наша пічка достатньо потужна, добре тримає тепло. При тестуванні, самостійному на нашому виробництві, одне завантаження дров — три години. Далі пічка на відстані двох метрів пече ноги. Вона може стати в пригоді в приватному секторі, в будинку, так і на полі допоможе хлопцям зігріватись. Я думаю, що цей продукт матиме попит. Ми зараз їх виготовляємо із запасом на склад. Є вже замовлення, є вже прорахунки”, – говорить Наталя Ніколаєнко.

Бізнес під час війни. Миколаївське підприємство від виготовлення меблів перейшло до створення "буржуйок"

На виготовлення однієї такої пічки йде день, якщо над виробом працює один робітник. Микола розмічує необхідні розміри заготовки на металевому листі. Плазморізом вирізає деталь. Це один з етапів технологічного процесу.

“Лист двійка, трійка, шістка. Труба сотка. От тут — 25 на 25. Це радіатор, щоб була більша тепловіддача”, — розповідає Микола.

Бізнес під час війни. Миколаївське підприємство від виготовлення меблів перейшло до створення "буржуйок"

Колега Миколи в сусідньому приміщенні по заздалегідь виставленому розміру на станку нарізає профільну трубу. Потім всі ці деталі зварюватимуться. Після зачищення зварених швів, виріб перевірять та віддадуть замовнику.

Бізнес під час війни. Миколаївське підприємство від виготовлення меблів перейшло до створення "буржуйок"

Першу буржуйку зробили в серпні. Ціна на таку піч складає п’ять тисяч гривень.

Станом на 14 вересня підприємство продало вже десять пічок. Придбали їх цивільні й волонтери для військових.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН