Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Наша задача – зробити так, аби молодь обирала Херсонщину», – Олександр Співаковський

«Наша задача – зробити так, аби молодь обирала Херсонщину». Це не шаблонне кредо, а вже сформований план дій, спрямований на популяризацію херсонської вищої освіти. 

В рамках форуму «План перспективного розвитку Херсонської області» народний депутат України Олександр Співаковський , голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та директор Департаменту науки та освіти Євген Криницький оглянули матеріально-технічну базу Херсонського національного технічного університету та зустрілися з викладачами та студентами.

З метою збільшення контенгенту студентів у Херсоні була запроваджена обласна програма щодо збереження людського капіталу, за якою влада області оплачує навчання за гостродефіцитними спеціальностями (такими наразі є лікарі та викладачі): «Відтік студентів з 75% зменшився до 68%. Ми створюємо всі умови, аби молодь обирала Херсонщину», – зазначив Андрій Гордєєв.

Голова облдержадміністрації презентував присутнім перспективний план розвитку Херсонщини на три роки і розповів про зміни в області за час свого перебування на зазначеній посаді.

Ректор Херсонського національного технічного університету Юрій Бардачов зазначив: «На сьогодні співпраця влади та освіти дуже важлива, адже тільки разом ми зможемо досягти результату».

Як зробити так, аби молодь побачила своє майбутнє «вдома»? Олександр Співаковський наголосив, що варто «так запалити всередині вас вогонь мотивації, який був би спрямований в позитивне русло розвитку, а не в «жовтизну» і «destroy». Зробити так, аби ви створювали нову вартість собі, місту та Україні».

Такий меседж дійсно надихає (говорю це від себе, як представник нового покоління). Локомотив успіху – готовність до змін, а зміни, насамперед, – це внутрішній update.

Марина Азізова,  StudTv Kherson

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН