Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеський Військово-морський ліцей запрошує на навчання

Незабаром розпочинається вступна кампанія до Військово-морського ліцею, який передислокувався з Бойовим прапором із міста Севастополь до Одеси.

Право на вступ до ліцею мають юнаки – громадяни України незалежно від місця їх проживання, яким у рік зарахування виповнюється 15-16 років та закінчили у рік вступу відповідно 9 клас загальноосвітнього навчального закладу; придатні за станом здоров’я навчатися у Ліцеї та по його закінченні зобов’язуються продовжити навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України.

Випускники Військово-морського ліцею вступають до вищих військових навчальних закладів та військових кафедр цивільних інститутів за цільовим прийомом.

Пільги для вступу мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, діти військовослужбовців та військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, діти військовослужбовців, які загинули або померли внаслідок отриманих ран чи при виконанні службових обов’язків, діти осіб, які загинули під час сутичок акції протесту у місті Києві в період з 21 листопада 2013 року по лютий 2014 року, діти-переселенців із районів проведення антитерористичної операції та з тимчасово окупованих територій (АР Крим, Луганська та Донецька області) та інших пільгових категорій.

Крім того, з 2017 року в ліцеї започатковано курс підготовки до тестування для визначення рівня знання англійської мови за стандартами НАТО. Військово-морський ліцей – єдиний загальноосвітній навчальний заклад в Україні, випускники якого за результатами тестування отримують сертифікат знання англійської мови зразка СМР 1 (8ТАКАО 6001), що дає змогу безкоштовно навчатись у вищих військових навчальних закладах за кордоном.

Також по закінченню 1 курсу ліцеїсти проходять морську практику на кораблях Військово- Морських Сил Збройних Сил України.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайтах: http://vml.org.ua та http://vml.mozello.com/.

Також звертайтеся за адресою: 65016, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14. тел: 0487481060, 0958165506,0979163559.

Прес-служба ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН