Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Херсонської облдержадміністрації поїхав із робочим візитом до Новотроїцька

Про це Андрій Гордєєв повідомляє на своїй Фейсбук сторінці:

 – Робочий візит до Новотроїцька розпочав із зустрічі з громадськістю у залі районної державної адміністрації.

На заході також були присутні народні депутати України Олександр Співаковський та Сергій Хлань, директор Департаменту освіти, науки та молоді Євген Криницький, а також директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко.

Наразі за дорученням Президента України формується план перспективного розвитку Херсонської області на 2019-2021 роки. Ми розробили цей проект і тепер презентуємо його в районах, показуємо бачення розвитку регіону у найближчі три роки, починаючи від соціальної сфери і закінчуючи інвестиціями. Сьогодні тематика нашої розмови побудована була навколо таких обласних програм, як освітянська та медична. Ми приїхали, щоб поспілкуватися та почути думки людей щодо майбутнього Херсонщини.

Новотроїцький район є одним з географічно найвіддаленіших від Херсона. Відповідно ми маємо зробити таку інфраструктуру, яка б допомогла виховувати та залишати на місцях наш кадровий потенціал. Сьогодні на Херсонщині не вистачає 1700 вчителів та 1500 медиків, а відтік наших дітей з області 2 роки тому сягав 75%. Саме тому нами була розроблена та прийнята обласна програма «Розвиток людського капіталу Херсонської області», за якою ми намагаємося створити умови, щоб молодь залишалася у регіоні. За гостродефіцитними спеціальностями (вчителі, лікар, працівник фізичної культури та спорту, а також працівник культури) ми оплачуємо навчання. Це ті спеціальності, які необхідні нам у районах та селах. Якщо минулого року за цією програмою навчалося 300 дітей, то цього – близько 400.

Також зазначив, що в області було створено освітні холдинги, де кожна дитина зможе здобути вищу освіту за майже всіма спеціальностями. Крім того, було створено медичний факультет на базі Херсонського державного університету та відкрито архітектурний факультет у Херсонському державному аграрному університеті.

Ми не можемо заборонити молоді їхати закордон чи у іншу область на навчання, але разом ми можемо створити всі умови, аби наші діти залишалися на Херсонщині. Це велика та кропітка праця, але без вас ми не зможемо досягти успіху.

Наша задача – максимально розвивати людський капітал у Херсонській області!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН