Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хто винен у закритті стоматкабінетів на Херсонщині?

Обурення у жителів області викликало припинення роботи стоматологічних кабінетів у багатьох селах. Люди вважають, що це — наслідок медичної реформи. І звинувачують у такій “новації” районних, обласних і державних керівників. Однак виявилось, що винних у припиненні роботи стоматологів на місцях треба шукати в самих селах.

— З нового року ані лікарня, ані районний центр первинної медико-санітарної допомоги не можуть утримувати стоматкабінети. Дана ситуація зачепила всі без виключення сільради нашого району. Однак вихід з неї є і цим шляхом у нас пішла одна лише Малокаховка, — прокоментував голова Каховської райдержадміністрації Валерій Салтиков.

Для цього Малокаховська сільрада ще в січні прийняла рішення про клопотання перед Каховською районною радою щодо передачі їй майна стоматкабінету та лабораторії, що знаходяться в сільській лікарській амбулаторії і перебувало на балансі Каховської центральної районної лікарні. 28 лютого райрада задовольнила це прохання і в той же день передала вказане майно. Тож стоматкабінет у Малокаховці буде приймати пацієнтів як і раніше.

Нині самі сільради повинні визначитись — хто саме на їх території надаватиме стоматологічні послуги. Приміром, це може бути стоматолог, який зареєстрований фізичною особою-підприємцем.

— Все відповідне обладнання з сіл було перевезене до Каховської ЦРЛ на зберігання. Адже наймати охоронців до кожного стоматкабінету є нерентабельним. Однак ні про який “грабунок” цього майна не йдеться. Як тільки сільради приймуть рішення про готовність прийняти його зі спільної власності територіальних громад району до комунальної власності своїх громад, це буде зроблено без зволікань, — запевнив Валерій Салтиков.

Олег БАТУРІН.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН