Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олійник Олександр: Зростання інвестицій та розвиток вітчизняного бізнесу – ключ до гідних соціальних гарантій

Одна з головних причин виїзду українців на роботу за кордон – неконкурентна зарплатня. Реальну економіку та її закони ніхто не відміняв. 

«Так склалося, що наша банківська система фактично стала державною. Доступу до дешевих кредитних ресурсів підприємці не мають. Що відбувається, коли конкуренції немає – монополіст отримує надприбуток, підприємству це загрожує технічним застоєм, адже нарощувати потужності і збільшувати штат немає необхідності, споживач страждає від неякісної та дорогої продукції. Відсутність конкуренції – зло, яке необхідно викорінювати. Тож поки ця ситуація не зміниться, український бізнес, працюючи в умовах світової конкуренції та вітчизняних монополій, продовжить втрачати позиції, а країна – людський потенціал», – наголосив Олійник Олександр, голова Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини. 

Ціна на газ. Інфографіка Дзеркала тижня. Ціни на природний газ для промисловості в ЄС у жовтні-грудні 2017 року.

Що ми бачимо? Україна встановила ціни для промисловості далеко не найнижчі на Європейському континенті. А ось це – дані Eurostat щодо того, як змінювалися ціни на газ для непобутових споживачів у провідних країнах Європи у 2008 – 2017 роках.

І це при тому, що наша країна має власні ресурси природного газу. Але збільшення його видобутку залежить від законодавчої та регуляторної бази. Та, звісно ж, від наявності інвестицій. 
Суттєвих зрушень в національній економіці вдасться досягти, коли спільнота та їхні партнери по соціальному діалогу зрозуміють – зарплатня та соціальні гарантії будуть гідними лише за умов динамічного розвитку економіки, зростання кількості внутрішніх та зовнішніх інвестицій і сприяння розвитку вітчизняного бізнесу.

Херсон онлайн

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН