Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Унікальний одинак у заповіднику на Херсонщині

Працівники біосферного заповідника Асканія-Нова на Херсонщині готують відвідувачам приємний сюрприз – 15 квітня вони випускають у відкриті вольєри теплолюбних тварин. До того ж, нинішнього року серед них будуть і такі, які в Україні не побачиш більше ніде. У зоопарку при заповіднику, зокрема, обжився дорослий такін – гірська антилопа зі схил далеких Гімалаїв. Вона схоже радше на козлика, але дуже войовничого. Директор заповідника Асканія-Нова і знаний фотохудожник Віктор Гавриленко розповідає, що самець такіна страшенно не любить фотокамер: щойно побачить наведений на нього об’єктив, і одразу біжить до огорожі – намагається дістати любителя зйомки рогами.   Словом, рідкісний прибулець примхливий, наче справжня зірка: можливо, тому, що не має пари, і характер у нього зіпсувався через вимушене парубкування.

Еспозицію зоопарку у Асканії-Нова поповнили також екзотичні пампаські зайці, які походять з Аргентини. Тваринок завбільшки як три наші зайчики називають так за схожість із ними, хоча насправді це не зайці, а невеличкі свинки, які зазвичай мешкають у норах.  Щойно їх перевезли до зоопарку, як вони й завзято почали цю нору рити, підкопавшись під старий вольєр для антилоп.

І пампаських зайців, і такіна до заповідника привезли не з Аргентини чи Гімалаїв, а з зоопарку у сусідньому Миколаєві – на «перетримку». Такий обмін тваринами і птахами для урізноманітнення колекцій є звичайною практикою – свого часу, приміром, з Асканії-Нова до Миколаївському зоопарку передали білоголового сипа. І він жив там, поки не помер від старості.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН