Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі обговорили питання щодо забезпечення ефективного функціонування сімейних форм виховання 

Сьогодні, перший заступник голови районної державної адміністрації Ірина Дробиш приєдналася до круглого столу з прийомними батьками та батьками-вихователями Бериславщини. У роботі, організованій районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, взяли участь представники управління соціального захисту населення, служби у справах дітей районної державної адміністрації, Бериславської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості та комунального некомерційного підприємства “Бериславський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Бериславської районної ради. 

Під час відкритого діалогу були обговорені питання щодо співпраці прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з районною державною адміністрацією; особливостей здійснення соціального супроводження таких родин; основних аспектів їх фінансового забезпечення; здійснення профорієнтації серед молоді та профілактики шкідливих звичок.

Звертаючись до батьків, Ірина Дробиш зазначила, що районна державна адміністрація всіляко сприяє покращенню умов навчання та виховання дітей. Так, перший заступник розповіла про процес модернізації матеріально-технічного оснащення у школах та впровадження освітніх програм, які діють в районі. Особливу зацікавленість батьки виявили до запуску обласної програми “Крок до ВИШу”, за якою вже триває підготовка випускників до ЗНО. Окремо обговорили питання оздоровлення та проходження медичних оглядів. Завершуючи діалог, Ірина Дробиш наголосила на важливості виховання дітей у дусі єдності, гідності й патріотизму, які мають бути невід’ємною частиною сімейних традицій та запросила жіночу половину родин на святковий концерт Максима Лозового, присвячений Міжнародному жіночому дню, білети на який придбані та подаровані депутатом обласної ради Віктором Короленко. 

Після закінчення конструктивного діалогу прийомні батьки та батьки-вихователі пройшли швидкий тест на визначення якості виховного потенціалу. Завершуючи зустріч, спеціалістами були підведені підсумки, складені рекомендації щодо подальшої співпраці прийомних родин з органами державної влади, пише Бериславська РДА.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН