Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“СтопКор” звернувся до Міністерства юстиції через проблеми з реєстром херсонського підприємства

Реєстратор зі Скадовська Херсонської області Федчишин заблокував внесення змін до реєстру щодо акціонерного товариства “КПД-5С” – підприємства, на яке записано майно найбільшої будівельної компанії Херсона – “Херсонбуду”.

Про це повідомили учасники ТОВ “КПД-5С” на гарячу лінію “Стоп корупції”.

Нагадаємо, раніше, 13 лютого, Верховний суд визнав чинним наказ Міністерства юстиції України від 26.09.2017 року № 3026/5, поновивши тим самим права ПП “ВФ “Паритет” на частку корпоративних прав в ТОВ “КПД-5С”. Таким чином, після півторарічних судових спорів було нарешті доведено судом вищої інстанції незаконність рейдерського захоплення майна будівельної кампанії за допомогою реєстраторів. Рішення суду набрало чинності одразу – тобто 13 лютого.

Утім відповідні зміни до реєстру одразу внесені не були – в реєстраційній службі чекали рішення з мокрими печатками.

Як повідомили херсонські юристи, 25 лютого Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Херсонської міськради отримав рішення суду вищої інстанції з мокрими печатками. А 25, 26 та 27 лютого державний реєстратор Дмитро Бондаренко вносив зміни до реєстру.

Лілія Сандик, директор ТОВ “КПД-5С”, 28.02 звернулась до Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Херсонської міськради для актуалізації змін до реєстру відповідно до рішення Верховного суду. Проте їй відмовили у внесенні змін, посилаючись на те, що реєстратор Федчишин з 27. 02.19 відкрив реєстр підприємства та протягом доби не закриває, блокуючи внесення змін.

Активісти вбачають корупційну складову і штучне блокування реєстру підприємства з метою унеможливлення внесення у нього змін. Це вигідно рейдерам, які захопили майно.

Тому активісти звернулись до Міністерства юстиції. У зверненні, зокрема, попросили забезпечення недопущення порушення закону.

“До нас вийшли представники міністерства. Ми розповіли про своє занепокоєння ситуацією з блокуванням реєстру. Наше звернення  зареєстрували  та обіцяли ретельно розглянути”, – повідомляє правозахисник Денис Карандашов з місця події.

Нагадаємо, журналісти  “Стоп корупції” стежать за розвитком подій у зв’язку з великим суспільним резонансом справи рейдерського захоплення майна найбільшої будівельної компанії Херсона, яке належить родині почесного громадянина міста.

СТОПКОР

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН