Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомий музикант з Литви провів майстер-класи для обдарованої молоді

У Каховці завершився фестиваль класичної музики. VIII відкритий конкурс молодих виконавців зібрав 130 учасників з Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької та Харківської областей. У залі були присутні українські композитори, члени Національної спілки.

«Родзинкою конкурсу є обов’язкове виконання твору українського композитора. Це твори Любові Працюк, Олега Польового, Олександра Гоноболіна та Олександра Нежингая, з якими ми дружимо і співпрацюємо. Для конкурсантів важливо, що вони виконують твір композитора, який присутній в залі і оцінює виконання. Дітям дуже цікаво поспілкуватись з живими композиторами, почути їхню думку, їхні побажання»,- сказала голова оргкомітету конкурсу «Каховка запрошує» Оксана Прокопович.

Серед гостей – віолончеліст з Литви Валдас Повилайтис. До Каховки прибув на запрошення Олександра Гоноболіна, з яким підтримує дружні зв’язки.

«Найважливіше те, що такі події відбуваються саме в районах. Чотири композитори слухають свою музику, і для них це вражаюче. Це унікальне явище. Я не вперше в Україні, і хочу відзначити високий рівень підготовки дітей. Це потрібно зберігати й розвивати», – поділився враженнями Валдас Повилайтис.

Протягом чотирьох днів (з 14 по 17 лютого) журі прослухало юних виконавців в номінаціях: фортепіано, скрипка, духові й народні інструменти, вокал та ансамблі. Фестиваль завершився гала-концертом і врученням нагород переможцям конкурсу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН