Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чаплинці Херсонської області завершується монтаж щогли на радіо- і телепередавальній вежі

По завершенні робіт вона «виросте» з 90 до 130 метрів. Це дозволить транслювати сигнал у бік Криму і забезпечить більш якісним сигналом південні райони області. Замовником робіт є Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

«Ідея будівництва вежі була визначена після анексії Криму. До цих подій теле- і радіосигнал отримували з 200-метрової вежі в Красному Перекопі. Для розширення зони мовлення було вирішено реконструювати вежу. Роботи йдуть до фінішу і невдовзі тут буде впевнений прийом. У Чаплинському районі є цифрове й аналогове телебачення, але потужність передавача невелика. Після встановлення нового потужність зросте вп’ятеро. Сигнал буде посилено і в бік Криму, і на всю зону розширення», – розповів директор Херсонської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Олександр Романцов.

Проект реконструкції Чаплинської вежі почали розробляти 2017 року. Роботи розпочались 8 місяців тому.

«Фундаменти почали робити ще на початку минулого року, а сам монтаж вежі почався перед Новим роком. На святкові дні робилися перерви, і зараз із 17 січня ми продовжуємо будівництво», – розповів інженер, який працює на будівництві волонтером, Петро Семерей.

Вартість проекту – близько 5 мільйонів гривень.

«Ми державне госпрозрахункове підприємство, бюджетних грошей тут немає. Є наші зароблені кошти. Ми є філією всеукраїнського концерну і протягом року збирали кошти з усіх філій. Вежі передавача будуються не тільки на територіях, що межують із Кримом, а й на Донбасі», – зазначив Романцов.

Нарощені елементи щогли важать 12 тонн. Загальна вага встановлених металевих елементів вежі – близько 100 тонн.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН