Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині реалізується інвестпроект на 3 млн дол США

31 січня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зустрівся з директором ТОВ «Агропродукт-Херсон» Шенолом Гезером та  представником Ozturk Group в Україні Олександром Гончаром.

Під час зустрічі сторони обговорили питання розвитку високопродуктивного агровиробництва з використанням новітніх технологій та передового сучасного досвіду, а саме реалізацію інвестиційного проекту «Реконструкція цеху грануляції висівок у виробничий комплекс комбінованих кормів потужністю 50 тон/год. на території м. Херсон».

ТОВ «Агропродукт-Херсон» є субсидованою компанією міжнародних холдингів Ozturk Group, Global Gida, Rasyonel Tarim, що мають виробничі потужності в Республіці Туреччина з виробництва комбінованих кормів повного раціону для жуйних тварин, птахівництва та виробництва рослинних олій.

З 2005 року компанія виробляє висівки пшеничні гранульовані і є одним з лідерів в Херсонському регіоні з експорту цього товару. Підприємство реалізує власну продукцію на міжнародних ринках ЄС, країн Малої Азії, Близького Сходу та північної Африки.

У 2018 році компанія розпочала будівництво нового сучасного комплексу-заводу з виробництва комбікормів виробничою потужністю 50 тон/год. з іноземними інвестиціями сумою до 3 млн дол. США. Запуск заводу планується на середину березня 2019 року. Буде створено до 70 робочих місць, а середньомісячна заробітна плата працівників складатиме більше 10 тис грн. Також варто зазначити, що фірма зареєстрована у місті Херсоні, тому всі сплачень податки будуть надходити до місцевого бюджету.

Свої домовленості сторони вирішили закріпити, підписавши тристоронній меморандум між Херсонською обласною державною адміністрацією, Херсонською міською радою та ТОВ «Агропродукт-Херсон» про співпрацю щодо реалізації інвестиційного проекту з реконструкції цеху грануляції висівок у виробничий комплекс комбінованих кормів на території Херсону.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН