Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засідання колегії ОДА Андрій Гордєєв розпочав із гучної заяви

30 січня у Херсонській обласній державній адміністрації розпочалося засідання колегії, де на самому початку керівник області Андрій Гордєєв зробив публічну заяву щодо неправдивих звинувачень його причетності до трагедії загиблої Катерини Гандзюк.

«Буквально позавчора стосовно мене було вчинено інформаційну провокацію за участю батька загиблої Катерини Гандзюк. Вчорашній день присвятив тому, що спростовував ту брехню і маю категоричну думку, що, на жаль, батьківське горе використане і заполітизоване. Вчора я звернувся до правоохоронних органів: Генерального прокурора України, голови Служби безпеки України В. Грицака та Міністра внутрішніх справ України з проханням перевірити викладені в зверненні батька факти. У випадку, якщо заява Віктора Гандзюка не містить жодних правдивих фактів, прошу в межах компетенції вжити заходів до встановлення осіб, причетних до «формування політизованої» думки Віктора Михайловича Гандзюка та її подальшого розповсюдження, з притягненням їх до встановленої законом відповідальності за спонукання до вчинення батьком Катерини діяння, за яке статтею 384 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність, тобто завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням у тяжкому чи особливо тяжкому злочині або зі штучним створенням доказів обвинувачення чи захисту. У свій час хотів би зазначити наступне, питання того, що зазначив батько позавчора, це питання «підковдрової гри» не чистих на руку політиків. У Степана Бандери є вислів: «Нам не так страшні російські воші, як українські гниди», – наголосив голова облдержадміністрації.

За словами Андрія Гордєєва, відчутні досягнення в області за останні три роки показали, що Херсонщина – це Україна, і  дестабілізувати ситуацію тут вкрай важко:

«У цьому залі знаходяться голови райдержадміністрацій, депутатські корпуси різних рівнів, представники об’єднаних територіальних громад і органів місцевого самоврядування. Хотів би наголосити, що ми разом зробили за цей час.
Це українізація Херсонщини (із 46-ти російськомовних шкіл залишилась одна), побудували телевежі на Крим, прийняли закон про навчання кримчан у наших вишах (124 дитини в цьому році навчається на Херсонщині), протягом 3 років спільної роботи залучили в область 11,5 млрд грн. інвестицій та створили 740 нових робочих місць. Приємно, що Президент під час висування згадав нашу область, і сказав про те, що в Давосі було підписано контракт про будівництво у нас найбільшої в Європі вітростанції. Це ми з вами створили наш інвестиційний та туристичний потенціал! Це ми підвищили обороноздатність нашої області через організацію системи територіальної оборони.
Чи це подобається комусь? Звичайно. Чи не подобається ? Теж звичайно. І саме через це українські гниди намагаються через такі страшні речі як смерть дитини Віктора Гандзюка розхитувати ситуацію в регіоні».
Наприкінці виступу Андрій Гордєєв зазначив: «На жаль, ми зайшли в час турбулентності, яка пов’язана з виборчим процесом. І у нас попереду один ціннісний вибір: або ми йдемо і продовжуємо далі євро інтеграційний процес, або повертаємо в Тайожний союз. Я за євроінтеграцію і знаю лідера, який нас проведе до Європи і НАТО. Бажаю усім нам єдності, мудрості, і не втрачати найголовнішого в політичних перипетіях – людяності».

https://youtu.be/Nx4WNkWl-D4

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН