Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Потенціал Херсонщини презентовано на першому Форумі регіонів Білорусі та України

Протягом 25-26 жовтня у Гомельській області (Республіка Білорусь) відбувся перший Форум регіонів Білорусі та України – масштабна з економічної і політичної точок зору подія.

Захід зібрав близько тисячі представників бізнесу та органів влади обох держав. Кожний регіон України, зокрема Херсонська область, мав можливість презентувати продукцію підприємств, зацікавлених у виході на ринок Білорусі або посиленні на ньому своєї присутності.

Зокрема, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв взяв участь у форумі з метою продовження співпраці з Гомельською областю у напрямі будівництва спеціалізованого річкового терміналу з відвантаження вантажів на річковий та морський транспорт на території Білозерського району та відновлення водного шляху Е-40.

Перший день для делегації Херсонщини на чолі з заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Євгеном Рищуком розпочався з 13-ого засідання білорусько-української робочої групи зі збільшення взаємної присутності на ринках Республіки Білорусь та України сільськогосподарської, харчової та іншої продукції, яке відбулося на території ВАТ «МІЛКАВІТА».

«Впевнений, що Херсонській області та республіці Білорусь є чим зацікавити одне одного та є напрямки для обміну досвідом в агропромисловій галузі. Попереду багато роботи, зустрічей, спілкування, результатом яких буде зміцнення партнерства між нашими країнами», –  зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода.

Крім того,  Херсонщину було також представлено на виставці підприємств та організацій Республіки Білорусь та України у «Гомельському обласному центрі Олімпійського резерву по легкій атлетиці, де було продемонстровано економічний потенціал, продукцію та вироби декоративно-прикладного мистецтва регіонів двох країн. Кожна з національних експозицій розміщувалася на площі 600 кв.м.

Урочисто відкривали захід президент Торгово-промислової палати Володимир Улахович та президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, а також голови делегацій регіонів України та Білорусії.

На агропромисловій експозиції від Херсонської області було представлено продукцію експортоорієнтованих виробників: ТОВ «Таврія», АФ Радгосп Білозерський, ПВКФ «Пані Крістіна», ТОВ «Наш продукт» та ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон» – торгівельна марка «Бон Херсон», НВП «5 елемент».

Стенд Херсонщини вразив учасників виставки, зокрема і заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремета. Представники області запрошували учасників виставки завітати до регіону, наголошуючи, що Херсонщина туристична – шлях до вражень.

«Україна і Білорусь – стратегічні партнери у сфері туризму. За даними Міністерства спорту і туризму Республіки Білорусь у минулому сезоні було здійснено понад 2,5 мільйона поїздок в Україну», – відзначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Варто зазначити, що білорусів в першу чергу цікавлять морські курорти Миколаївської, Херсонської і Одеської областей, а також оздоровниці Закарпаття. Українці ж їдуть до Республіки за медичними послугами, в культурно-освітніх цілях, для виступу на спортивних змаганнях і в якості вболівальників.

Перший день Форуму було завершено концертом Дружби за участі творчих колективів з обох країн, який відбувся у Гомельському обласному громадсько-культурному центрі.

Гостям показали колоритні виступи художніх колективів у найкращих національних традиціях. Кожен з глядачів зміг відчути теплу та дружню атмосферу. На концерт Дружби також завітала і офіційна делегація від Херсонщини на чолі з головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим.

З вітальними словами та з вдячністю за організацію Форуму виступили Надзвичайний та Повноважний Посол Білорусі в Україні Ігор Сокол та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН