Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скандальна сесія відбулась у Білозерці з оголошенням нового секретаря селищної ради (відео)

У Білозерській селищній раді відбулася черговА дев’ята сесія депутатів восьмого скликання. На порядку денному головним скандальним питанням було обрання секретаря селищної ради. На вході в сесійну залу депутатів та учасників засідання зустрічали люди спортивної статури та велика кількість працівників поліції, що дуже обурило деяких депутатів.

Як виявилося молодики на вході стояли не просто так. Їх завданням було не допускати до зали «небажаних» гостей. Таким чином прямо в двЕрях виник конфлікт з адвокатами Дмитром Діяментович та Андрієм Мурашкіним, які представляли інтереси депутата Ірини Козльонковой та голови ОТГ Антоніни Чередник, яка наразі знаходиться в слідчому ізоляторі. Вони хотіли передати її звернення до мандатної комісії з пропозицією розглянути запропоновану нею кандидатуру на посаду секретаря селищної ради. Не допуск адвокатів, депутат Іван Литвиненко, який особисто блокував вхід, мотивував карантинними нормами.

Дивина, але поліція теж заважала людям громади потрапити на сесію. Одну з них не впускали навіть до приміщення, де вона вже знаходилася до цього. Жінка вийшла на телефонну розмову, щоб дізнатися новини про сина на передовій. Назад представники правоохоронних органів її не пускали, чим довели до істерики.

Не дивлячись на численні порушення, засідання все ж розпочалося вчасно, право відкрити сесію взяв на себе депутат Іван Литвиненко, він же запропонував обрати головуючою Наталю Осадчу. Депутати рішення підтримали.

Перед затвердженням порядку денного, було запропоновано все ж розглянути пропозицію Антоніни Чередник про визнання ще одного кандидата – Ірини Козльонкової. Депутат Олена Козачек повідомила, що дане звернення від адвокатів було, але документи на її думку складені невірно. Юрист дану ситуацію не прокоментувала, тому питання щодо законності залишилося відкритим. Сама Олена Дмитрівна і є єдиним претендентом на посаду секретаря селищної ради. Перед голосуванням вона виступила з самопрезентацією, але на запитання громади,юриста та старост відповідати чомусь не захотіла, та і слова їм ніхто не надав.

Не зважаючи на велику кількість запитань та відсутність жодних відповідей, зі значними порушеннями, а саме відсутнім проєктом бюлетЕня, недотриманням таємниці голосування – вибір все ж відбувся. З результатами 18 за, 3 проти, та 3 недійсних голоси Олену Козачек оголосили новим секретарем селищної ради. Старости сіл які були присутні на засіданні, зазначили, що новообраний секретар є для них людиною новою. За словами жителів громади, Олена Дмитрівна не є місцевою жителькою.

А от звичайні жителі Білозерської ОТГ такий вибір не підтримують. Люди стверджують, що на їхніх очах зараз відбувається рейдерське захоплення влади, за яким слідує розподіл майна, земель та ресурсів агрофірми-радгоспу “Білозерський”.

Журналісти «Українського півдня» звернулися до юриста Білозерської ОТГ за коментарем щодо дотримання регламенту та можливим виявленим правопорушенням, але у відповідь почули категоричну відмову.

Чи почує влада громадську думку та яке майбутнє чекає Білозерську ОТГ, нам залишається лише спостерігати. Але якщо і надалі важливі рішення будуть прийматися у такому безладі, з правопорушеннями та ще й за підтримки правоохоронних органів, то доля громади в майбутньому може стати досить не радісною.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН