Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулось засідання регіонального відділення Асоціації міст України

Про бюджетні резерви місцевих громад Херсонщини

Йшла мова під час проведення загальних зборів Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України, які відбулися вчора у приміщенні Херсонської міської ради за участі голів міст, об’єднаних територіальних громад та селищних рад Херсонщини.

На запрошення Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України участь у заході прийняв начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, який детально розповів представникам органів місцевого самоврядування про важливі питання формування бюджетів громад та резерви їх поповнення на Херсонщині.

Це і прийняття якісних рішень по встановленню місцевих податків і зборів та своєчасне надання до фіскальної служби області копій таких рішень на 2020 рік (у 10-денний з дати затвердження, але не пізніше 1 липня 2019 року) та оприлюднення рішень – до 15 липня 2019 року.

Також, очільник фіскальної служби області звернув увагу на необхідність надання переліків орендарів земельних ділянок державної та комунальної власності: до 1 лютого кожного року – по діючих договорах оренди станом на 1 січня, до          1 числа кожного місяця – інформацію про зміни, припинення, укладання нових договорів. Окремо наголосив про заборону надання індивідуальних пільг, які мають надаватися тільки за сукупністю ознак, що характеризують певну групу суб’єктів, відповідно ст.30 Податкового кодексу України.

Серед важливих питань по взаємодії органів фіскальної служби області та місцевого самоврядування в процесі реалізації державної фінансової політики обговорювалися питання внесення пропозицій та змін до законодавчих документів щодо реєстрації платників та сплати відповідних  податків за місцем здійснення підприємницької діяльності, правового формату укладання договорів аутстафінгу, легалізації підприємницької діяльності та найманої праці, а також проведення деклараційної кампанії – 2019.

Не залишилися поза увагою учасників заходу і питання раціонального використання коштів громад. Адже ще на етапі оцінки пропозицій учасників конкурсних торгів розпорядникам бюджетних коштів необхідно в повній мірі досліджувати і систему оподаткування підрядників, наявність трудових ресурсів, вивчати майновий стан учасника торгів, враховувати причетність посадових осіб підрядників до порушень, виявлених раніше податковими та правоохоронними органами.

Учасники заходу отримали багато цікавої інформації, обмінялися власними думками та отримали відповіді на свої проблемні питання.

Фіскали області, як завжди, налаштовані на спільну взаємодію та конкретну співпрацю зі спеціалістами кожного органу місцевого самоврядування по залученню всіх додаткових джерел доходів для підвищення фінансової спроможності громад на Херсонщині.

 

Прес-служба Головного управління

ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН