Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський держуніверситет «вирощує» зірок спорту

На факультеті фізичного виховання та спорту ХДУ навчаються спортсмени, які здобувають перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Для них створені умови для дистанційного навчання під час перебування на тренувальних зборах та турнірах.

Серед відомих імен – Владислав Микитась (муай-тай), заслужений майстер спорту Андрій Кучеренко (самбо), веслувальники Олексій Селіванов та Сергій Сохацький.
«Наш факультет відрізняється від інших тим, що студенти певний час повинні проводити на змаганнях і спортивних зборах. Ми маємо електронні ресурси, які дозволяють інтерактивно працювати і спілкуватись з викладачами. Також готуємо нових чемпіонів. Учні Херсонського вищого училища фізичної культури по закінченні ІІ курсу можуть вступати до нас на ІІІ курс і продовжувати навчання. Так ми отримуємо спортсменів з гарною підготовкою», – розповів декан факультету фізичного виховання та спорту ХДУ Іван Глухов у студії «Українського півдня».

Іван Геннадійович рік очолює факультет фізвиховання, зі спортом пов’язане все його життя. З дитинства займався спортивним плаванням, має І спортивний розряд. І це захоплення зберіг і донині – очолює громадську організацію «Федерація плавання м. Херсона». Був ініціатором будівництва на території університету спортивного плавального басейну.

«Херсонська область – єдина в Україні, яка не має спортивного плавального басейну. За нормами, його чаша має становити 25 метрів, завширшки він має бути 16 метрів. В ньому має міститись 6 доріжок зі стартовими тумбами і поворотними бортиками. А те, що у нас є спортсмени, які можуть досягати найвищих сходинок, говорить перемога нашої Єлизавети Мерешко на Паралімпіаді. Народний депутат Олександр Співаковський підтримав ідею будівництва басейну. Зараз вже залита чаша, триває зведення каркасу. До червня потужний об’єкт спортивної інфраструктури має бути добудований», – продовжив Іван Глухов.

За підтримки народного депутата у минулому році вдалось значно оновити матеріально-технічну базу факультету фізвиховання та спорту: зведений сучасний багатофункціональний майданчик, оновлена спортивна ігрова та гімнастична зали, придбано кардіообладнання для тренажерної зали.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН