Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська школа №1 впроваджує інклюзивне навчання

У загальноосвітній школі №1 Нової Каховки навчаються діти з особливими освітніми потребами у 4, 5, 9 класах. У цьому навчальному році першачки почали навчання теж в одному інклюзивному класі. На впровадження державної програми інклюзивної освіти навчальний заклад отримує додаткову субвенцію, за рахунок якої були придбані матеріали для корекційно-розвивальних занять з цією категорією дітей, а також – оплата роботи психолога, логопеда, дефектолога, вчителя лікувальної фізкультури.

«Після того як діти проходять обстеження в нашому міському інклюзивному ресурсному центрі, ми отримуємо витяг з матеріалів. За ним, складаємо план роботи логопеда, дефектолога, вчителя з лікувальної фізкультури, психолога. Якщо дитина звільнена від уроків фізкультури, то в цей час з нею проводяться корекційно-розвивальні заняття. У нас працює злагоджена команда, до якої входять фахівці з корекції, вчителі, які викладають в інклюзивних класах. На спільних з батьками засіданнях ми розповідаємо про свої напрацювання, дослуховуємось до порад батьків. І вже бачимо, що є динаміка розвитку особливих дітей. В першому класі навчається дівчинка, яка до того мало спілкувалась з однолітками, а зараз щоранку з задоволенням йде до школи, спілкується, бере участь у святах», – розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи Новокаховської ЗОШ №1 Любов Ткаліч.

У Новій Каховці діє ресурсний центр з інклюзії, який надає методичну допомогу педагогам, а також проводить додаткові заняття для родин, в яких виховуються діти з особливими потребами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН