Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В яких умовах знаходяться пацієнти Горностаївської районної центральної лікарні?

Терапевтичне відділення Горностаївської районної центральної лікарні з кожним роком стає комфортнішим. Все це завдяки добровільним меценатам та неспокійній вдачі завідувачки відділення Таїсії Івлєвої.  – пише про це на своїй у Фб місцева журналістка Любов Рудя.
.

Нагадаємо, що позаминулими роками у терапевтичному відділенні за кошти благодійників: замінено усі дверні блоки; обладнано палату інтенсивної терапії; зроблено косметичний ремонт у коридорі та окремих палатах; переобладнано душову кімнату. 

Зрозуміло, що все потрібне водночас оновити неможливо за відсутності коштів. Тож Таїсія Іванівна щороку планує, що з найнеобхіднішого спроможеться зробити. І для цього шукає доброчинців.

Щоправда, за понад 40 років її роботи в Горностаївській центральній районній лікарні, багато доброчинців стали постійними. 

 

Покращення побутових умов для перебування хворих у райлікарні – це не другорядне питання, – розповідає Таїсія Івлєва. – Ми намагаємося з допомогою наших благодійників щороку хоча б щось покращити у нашому відділенні. Минулого року нам вдалося реалізувати значний обсяг робіт та зробити придбання, на що було використано близько 55 тисяч гривень благодійних коштів. Ще на початку року підприємство «Колос», що його очолює Володимир Фесина, придбало для терапевтичного відділення матраци, ковдри та постільну білизну загалом на 11 тисяч гривень. Водночас, я бачила, що потрібно вже замінити лінолеум у коридорі, але для цього треба було знайти майже 30 тисяч гривень. І спасибі, що у нашому районі знайшлися люди, які переймаються не лише своїми проблемами, а й думають за інших, зокрема хворих земляків. 

На прохання завідувачки відділення відгукнулися і перерахували кошти на закупівлю лінолеуму: фермерське господарство «Артем» ( Наталія. Сєргєєва) – 16,2 тисяч гривень, ПСП «Дружба» (Володимир Луговець) – 9 тисяч, ПСП «Колос» ( Володимир Фесина) – 4 тисячі. Наразі укладання лінолеуму вже на завершальній стадії. 

Окрім того протягом року зробили косметичний ремонт у сестринській і процедурній кімнатах, та чотирьох лікарняних палатах, до того ж у двох з них замінили водопровідні труби. Ці ремонтні роботи оплатили підприємці Наталія Якимова, Тамара Єременко, та Володимир Фесина. Часто допомагають коштами і пацієнти, особливо коли на власні очі бачать ремонт – самі пропонують оплатити в магазині різноманітні будівельні матеріали.

За словами Таїсії Івлєвої, цього разу до ремонту долучилася і районна лікарня – за кошти медзакладу придбали цемент для стяжки підлоги під лінолеум та закупили труби – на це витратили близько 2 тисяч гривень. А сантехніки райлікарні Сергій Андрієвський та Олександр Найденко відмінно виконали роботи із заміни труб та укладання лінолеуму. Завгосп Олександр Полєвий допомагав в організаційних питаннях, постійно слідкував за якістю виконання робіт. Молодші медсестри відділення також ніколи не стоять осторонь – на їхні руки припадає і фарбування, і прибирання, і піклування про чистоту в палатах. 

Таїсія Іванівна охоче розповідає про те, наскільки комфортнішими стають умови перебування пацієнтів у лікарні і щиро дякує за допомогу підприємствам, установам, фермерам, приватним особам, адміністрації райлікарні, які не залишаються осторонь доброї справи. А медпрацівники натішитись не можуть, кажуть вислів «стіни лікують» доречний для їхнього відділення.

Втім завідувачка відділення медзакладу на цьому не заспокоюється. Вона знову думає про те, як зробити ремонт ще у двох лікарняних палатах та привести до ладу туалетні кімнати. Окрім того, мріє придбати мікрохвильову піч для пацієнтів відділення. Тож звісно, знову шукає доброчинців. І впевнена – вони обов’язково знайдуться.
                      Матеріал  Любов РУДі.

Світлина від Любові Руді.
Світлина від Любові Руді.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН