Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Храм Різдва Христова у Каховці увінчається маківками й хрестами

 Зведення церкви у житловому масиві Світлово, що у Каховці, розпочалось у 2000-і. В останні три роки будівництво уповільнилось через фінансові проблеми. Завдяки допомозі благодійного фонду Вегандза Мяснікяна, були придбані п’ять основних маківок, а також одна – на дзвіницю.

Настоятель – отець Микола розповів, що храм Різдва зводиться за проектом відомого архітектора, який розробляв плани церковних споруд на Одещині та Дніпропетровщині. У зовнішніх обрисах храму поєднані візантійський стиль та бароко. Недобудованим залишається верхній храм.

«У нас є спонсори у Каховці, їх не так багато, але вони є. І ось завдяки благодійному фонду Вегандза Мясникяна ми отримали маківки й хрести, і після встановлення вони стануть прикрасою нашого храму. На честь храмового свята ми проводимо традиційну трапезу у верхньому, поки що недобудованому храмі, але маємо надію, що скоро завершимо будівництво», – сказав настоятель храму Різдва Христова, отець Микола.

Ініціатива придбати бані для храму Різдва належить засновнику фонду.

«Щоразу, проїжджаючи повз цей величний храм, я замислювався, чим би я міг допомогти у його будівництві. Я звернувся до настоятеля, і ми вирішили, що найголовніше, що потрібно – це маківки й хрести, щоб прикрасити церкву. І я хочу звернутись до всіх каховчан, всіх небайдужих з проханням долучитись до будівництва, оскільки необхідно ще багато коштів для внутрішнього оздоблення верхнього храму», – закликав Вегандз Мясникян.

Благодійний фонд Вегандза Мясникяна планує і надалі спрямовувати кошти на підтримку соціальної сфери, реалізацію програм для дітей та молоді.

За вагомий внесок в розбудову храму Різдва Христова та за заслуги з відродження духовності в Україні Вегандза Мясникяна було нагороджено церковною відзнакою – орденом Святого Миколая. 

https://www.facebook.com/https://https://https://https://pivdenukraine.com.ua/wp-content/uploads/2022/02/unnamed-file-4.jpg.com.ua/wp-content/uploads/2022/02/unnamed-file-3.jpg.com.ua/wp-content/uploads/2022/02/unnamed-file-2.jpg.com.ua/wp-content/uploads/2022/02/unnamed-file-1.jpg/posts/2331560066854416?notif_id=1547039515838159&notif_t=page_post_reaction

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН