Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Віфлеємський вогонь отримали християнські громади та військові частини Херсонщини

Останні чотири роки напередодні святкування Різдва Христового до Херсона доставляють вогонь, запалений у місці народження Ісуса Христа. Як повідомив настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, головний військовий капелан Херсонської області, протоієрей Ігор Семеніхін, делегація з Херсона отримала Віфлеємський вогонь у Нікополі і у спеціальній лампадці доставила до обласного центру,- повідомляє  “Український південь”.

На Площі Свободи вогонь передали священикам Херсона й найближчих районів та представникам військових частин.

«Це традиція українських пластунів. Вогонь запалюється людьми в Віфлеємі і доставляється до всіх країн, де є пластунські й скаутські організації. Цей вогонь – прообраз Зірки, яка вела трьох мудреців до входу в печеру, де народився Спаситель. Це той вогонь, що веде до святкування Різдва Христового», – сказав отець Ігор.

«Віфлеємський Вогонь Миру» – міжнародна щорічна скаутська акція, яка полягає у поширенні символічного вогню з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого. Офіційно вогонь з Віфлеєму в Україну був доставлений 1998 року, відтоді акція охопила всі регіони, де діють українські скаути – пластуни (Національна скаутська організація, що виникла 1911 року на частині України, яка входила до складу Австро-Угорщини).

Вогонь долає безліч кордонів, щоб всі могли відчути тепло Віфлеємської зірки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН