Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшанували пам’ять Всеволода Заботіна

У 101-у річницю з дня народження відомого корабела, який чверть століття був незмінним керівником Херсонського суднобудівного заводу, ветерани підприємства зібрались на міському кладовищі біля барельєфа Всеволода Федоровича Заботіна, на якому зображені і судна, які він побудував.
Вшанування пам’яті директора, який зумів зробити Херсонський суднозавод одним з провідних підприємств галузі, – щорічна традиція для тих, хто пліч-о-пліч працював з ним десятки років.
«Не так багато великих людей, які будували і, головне – розвивали Херсон, який ми зараз бачимо. Всеволод Федорович залишив по собі багато добрих справ, і всі, хто з ним безпосередньо спілкувався і працював, його шанують і згадують лише добрими словами», – сказав генеральний директор Механічного заводу  Станіслав Путілов. – З його передовими думками та ідеями йому б жити зараз. Бо свій час він випереджав”.

 

1955 року Всеволод Федорович став головним інженером Херсонського суднобудівного, який
до того часу спустив зі стапелів всього п’ять танкерів. За три роки херсонські корабели отримали замовлення на зведення головного судна нової серії суховантажів, за рік – «перший пішов» і ще 20 одиниць суден цього типу. За час керівництва Всеволода Заботіна суднозавод реалізував 18 проектів, збудував 230 суден, з яких 76 експортовані до різних країн світу. Завод збудував житловий мікрорайон «Корабел» зі всією інфраструктурою. Всеволоду Заботіну вдалось створити систему підготовки корабелів – від профорієнтації в школах, навчання в професійних училищах та технікумі до відкриття філії Миколаївського суднобудівного інституту. На підприємстві був відкритий навчальний цех, де майбутні спеціалісти відпрацьовували практичні навички.
.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН