Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Одесі на місці паркової зони побудують черговий готельний комплекс

У розпал зимових свят одеські забудовники продовжують дерибанити морське узбережжя. Минулої ночі на схилах Чкалівського пляжу з’явився бульдозер і почав зрівнювати з землею дерева і споруди. Виявилось, що з легкої руки міськради на місці паркової зони хочуть побудувати черговий готельний комплекс.

Протягом кількох годин будівельна техніка зруйнувала старий павільйон на пляжі і споруди з ракушняку, які належали до 2009 року санаторію імені Чкалова і були передані в приватну власність за рішенням суду. Лишились неушкодженими лише кілька будиночків.

Завдяки розголосу однієї з працівниць санаторію на місце події прибув журналіст Олександр Жирносенко і кілька активістів. Вони не дали втекти водію бульдозера і викликали поліцію. Виявилось, що ніяких документів і дозволів на роботи у нього не було.

Нічна троща в Одесі
Нічна троща в Одесі

Нічна троща в Одесі
Наслідки нічної трощі в Одесі

Окрім того, водій неодноразово намагався бульдозером “відсунути” активістів, аби втекти. А його техніка не мала держномеру. На території пляжу була лише табличка про ведення реконструкції сходів, а по факту відбулось нищення паркової зони Чкалівського санаторію. Себто, під виглядом реконструкції вирішили зачистити територію пляжу задля подальших будівельних робіт.

Нічна троща в Одесі
Бульдозер під час нічної трощі

Нічна троща в Одесі
Табличка “Перепрошуємо за незручності!”

Виявилось, що ці дії відбувались “з легкої руки” місцевої влади. Адже дозвіл на розробку проекту землевідводу Одеська міська рада дала ще минулого року. Орендатор землі – ООО “Чкаловський-інвест” – у листопаді 2018 року зареєстрував початок будівництва тут багатопрофільного курортного комплексу з апарт-готелем загальною площею понад 5 гектарів, повідомила на своїй сторінці депутат міськради Лілія Леонідова. У проекті орендатора йдеться, що на території пляжу хочуть побудувати 140 окремих будиночків, 7-поверховий готель на 137 номерів і паркінг на 120 машиномісць. А також прокласти дорогу, побудувавши під знаною “Трасою здоров’я” підземний тунель.

https://24tv.ua/katerina_petrenko_tag5630

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН