Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Яка кількість херсонців отримала безкоштовну діагностику?

Відділення ультразвукової діагностики Центру діагностики Херсонської обласної клінічної лікарні підводить підсумки своєї річної роботи. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради. 

У відділенні здійснюється 45 методів дослідження дорослих, дітей, у тому числі новонароджених та вагітних, за направленнями лікарів всіх медичних закладів області.

Починаючи з грудня 2017 року і по сьогоднішній день, для пацієнтів, які отримали направлення лікаря даного обласного закладу охорони здоров’я, проводиться безкоштовна ультразвукова діагностика – дослідження органів черевної порожнини, сечового міхура, малого тазу, простати. Завдяки цьому за 11 місяців 2018 року безкоштовно проведено 13726 комплексів УЗД.

Досить часто дослідження, проведені в Центрі діагностики, є заключними в постановці діагнозу, тому тут працюють лікарі вищої категорії з ультразвукової діагностики. До того ж, щороку у відділенні впроваджуються нові методи УЗД, у тому числі з застосуванням кольорової доплерехокардіографії. Так, у 2017 році започатковано нову ультразвукову діагностику прищитоподібних залоз, а у 2018 році – УЗД ліктьового суглоба. При цьому постійно зменшується питома вага рутинних методів, таких, як дослідження черевної порожнини, нирок.

Загалом за 11 місяців 2018 року у відділенні проведено – 141150 УЗД. Виконання плану-завдання лікарями відділення за 9 місяців 2018 року становить 327%. За останніми підрахунками показники навантаження на лікарську ставку та апарат стабільно перевищують республіканські майже у 3 рази. 

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН