Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив про вихід з «Самопомочі»

Своє рішення він пояснив бажанням уникнути політизації президентських виборів

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив про свій вихід з політичної партії «Самопоміч», від якої він був обраний мером в 2015 році. Як написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер, 20 грудня, це рішення «назрівало давно, як і сама необхідність його прийняття».

Мер Миколаєва визнав, що його вихід з «Самопомочі» пов’язаний зі стартом виборчої кампанії з виборів президента України, пише zaxid.net.

«Я дуже не хочу, щоб під час цієї кампанії моє членство в партії якимось чином політизувало мене особисто, мої дії, Миколаївську міську раду та місто Миколаїв загалом. Щоб позбутися всіх можливих інсинуацій з приводу моєї заангажованості за тим чи іншим кандидатом на виборах президента України, я прийняв таке, не зовсім легке для мене рішення», – розповів Олександр Сєнкевич.

Лідер партії «Самопоміч», коментуючи заяву Сенкевича, з розумінням поставився до його рішення в умовах політичного тиску.

«З розумінням ставлюсь до виходу Олександра Сєнкевича з партії. Перемогти на виборах в дуже непростому регіоні, витримувати тиск як з боку екс-регіоналів, так і з боку БПП (які зрештою проголосували за його відставку), пройти спільну з нами боротьбу за справедливість в судах і при цьому всьому намагатись розвивати місто – це дуже і дуже непросто, – заявив Андрій Садовий. – Я розумію, що для Олександра Сєнкевича в цій ситуації вихід з партії став одним з варіантів, як зменшити політичний тиск і сконцентруватись на роботі в місті. Бажаю йому успіхів, а Миколаєву процвітання!».

Нагадаємо, що Олександр Сєнкевич, став мером 500-тисячного Миколаєва восени 2015 року, але уже в жовтні 2017 року депутати місцевої міськради проголосували за дострокове припинення його повноважень. Повернутись на посаду міського голови Сєнкевич зміг лише після кількох виграних судових розглядів.

Раніше лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що буде балотуватися на посаду президента України.

Передвиборча кампанія почнеться в Україні 31 грудня цього року, а президентські вибори відбудуться 31 березня наступного року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН