Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Про причини війни на Донбасі розповів Володимир Жемчугов на Херсонщині

Володимир Жемчугов після втрати зору і обох рук продовжує війну проти Росії за рідний Донбас. Герой України, учасник збройного конфлікту на Сході країни прибув на Херсонщину, де зустрівся з молоддю та громадськістю. Ще одна мета візиту до області – презентація фільму «Бранці Кремля».

Під час зустрічей розповідає про події у східних областях України 2013 року. Для Володимира Жемчугова немає заборонених тем, він відкрито говорить про причини війни на Донбасі, розповідає про те, як партизанив на Луганщині і забезпечував рух опору за власний рахунок, як отримав тяжке поранення і потрапив в полон.

«Я зустрічаюсь зі студентами, які 2013 року тільки-но вступили до вишів, зараз вони вже закінчують навчання, йдуть у доросле життя. Для них багато що є незрозумілим: чому так сталось, що Донбас є окупованим, що зараз там відбувається. І хочу сказати, що це могло статись з будь-яким регіоном України, який межує з Російською Федерацією. Кордону фактично немає. Контрабанда процвітала. Після помаранчевої революції Росія посилила свій вплив, якому не протистояло ні СБУ, ні правоохоронці. А в часи Януковича діяв державний рекет – 20% прибутків бізнесмени мали віддавати силовим і державним структурам. Когось – підкупили. Когось – шантажували. І вже в квітні 2014 року я був у Красному Лучі, бачив барикади, підійшов і поговорив з тими, хто на них перебував. Із відповідей було зрозуміло, що вже все організовано і проплачено, і буде війна», – розповів Володимир Жемчугов.

Після окупації підприємець власним коштом організував опір російським військам. Разом з товаришами нападали на гарнізони, руйнували канали комунікації, пускали потяги під укіс. Під час однієї з операцій Володимир підірвався на мінному полі. Полон, допити, біль й приниження. Після обміну полоненими Володимир Жемчугов переніс кілька операцій, зараз є радником міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді.

«Я так легко не здамся. Я не можу продовжувати фізично воювати проти Російської Федерації за свободу України, але відчуваю в собі сили продовжувати війну ідеологічну, інформаційну. І я буду це робити», – говорить Володимир.

Розлоге інтерв’ю з учасником збройного конфлікту, Героєм України дивіться на YouTube-каналі «Українського півдня».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН