Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Гризуни нищать врожаї озимих на Херсонщині

Сільгоспвиробників Херсонської області попереджають про збільшення чисельності та шкодочинності гризунів у посівах озимих культур, багаторічних трав та неугіддях.

За інформацією Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, несприятливі погодні умови для шкідників у першій декаді грудня, а саме волога і прохолодна погода та наявність по всій території області опадів у вигляді мряки, дощу, снігу та мокрого снігу — не позначилися на чисельності та активності мишоподібних гризунів.

Наразі спостерігається подальше їх збільшення на посівах озимих, багаторічних трав та неугіддях.

Зазначається, що за результатами моніторингу, на одному гектарі озимих зернових культур налічується 2,4 колонії, максимально — 3 кол/га з чисельністю 20-55 жилих нір на гектар.

На озимому ріпаку середня чисельність колоній шкідника — 2,4, максимально — 3 кол/га. На багаторічних травах середня чисельність шкідника — 2,4 кол/га, максимально — 6 кол/га.

На неугіддях, в садах середня чисельність шкідника — 2,5 кол/га, максимально — 5 кол/га. За слабкого та середнього ступенів пошкоджено від 1% до 3% рослин озимих зернових, ріпаку та багаторічних трав.

Фахівці звертають увагу аграріїв на необхідності більш ретельного обстеження посівів озимини та багаторічних трав з метою своєчасного виявлення мишоподібних гризунів.

superagronom.com

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН