Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аграріїв Херсонщини попереджають про можливість зростання популяції гризунів

Впродовж останього року в регіоні склались оптимальні умови для зростання щільності та популяції мишоподібних гризунів.

Враховуючи біологічні особливості шкідників, а саме здатність до швидкого розмноження, за сприятливих погодних умов може відбутися наростання чисельності гризунів.

Серед мишоподібних гризунів найбільш поширеними та шкідливими у посівах сільськогосподарських культур є полівка звичайна. Зустрічаються також миші: хатня, польова, лісова та курганчикова.

Тепла та помірно-волога погода, достатня кормова база стимулюють активне розмноження гризунів. Надалі погодні умови регулюватимуть активність розвитку і поширення шкідників на сільськогосподарських культурах.

Враховуючи викладене та в інтересах запобіганню зниження рівня врожайності сілськогосподарських культур в межах громади, рекомендуємо керівникам господарств усіх форм власності та фізичним особам, що є користувачами земель сілськогосподарського призначення впродовж осені організувати систематичне обстеження посівів сільськогосподарських культур щодо заселення посівів озимих культур, багаторічних трав та садів мишоподібними гризунами.

Щоб не допустити пошкодження посівів шкідниками слід проводити систематичні обстеження полів. При економічному порозі шкідливості (ЕПШ) мишоподібних гризунів на зернових та ріпаку – 3, на багаторічних травах – 5 жилих колоній на гектар слід застосовувати родентициди, зернові принади Бактероденциду, Багіра, Бродівіт, Бродіфакум, Бромакем, Ізоцин, Крисолов, Мишолов, Рат Кіллер Супер, Шторм та інші відповідно до “Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”.

Заходи захисту слід здійснювати за суворого дотримання вимог санітарної безпеки, охорони праці й навколишнього середовища!

Горностаївська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН