Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Таврійські томати підкорили Канаду

Таврійські томати підкорили Канаду

Знамениті томати зі степів Таврії відтепер охоче купують у Канаді. Приватна фірма-виробник із села Станіслав Білозерського району через столичний торговий дім налагодила експорт маринованих помідорів у цю далеку країну Північної Америки.

Вони вже з’явилися на полицях магазинів провінції Саскачеван, де проживає велика громада етнічних українців. Їм вітамінна продукція з історичної батьківщини дуже смакує.

Знімки «рідненьких помідорчиків» вони навіть гордо виставляють на своїх сторінках у Фейсбуці.

Директор фірми Анатолій Пак у розмові з власкором «Голосу України» повідомив, що сільські підприємці випускають чимало консервованих овочів за традиційними рецептами: і лечо, і квасолю, і огірки. Але особливий попит мають саме червонобокі стиглі помідорчики.

Протягом сезону заготували їх понад сорок тисяч трилітрових банок, і майже весь запас уже встигли продати — не тільки до Канади, а й до наших великих міст на кшталт Києва та Харкова.

Могли б заготувати й більше, але у Білозерському районі нині зменшилися обсяги вирощування якісних томатів. Тож їх доводиться частково закуповувати на лівобережжі Дніпра — в Олешківському та Каховському районах Херсонщини.

“Голос України”

ОСТАННІ НОВИНИ
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН