Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Місцеве самоврядування є основою громадянського суспільства, – Співаковський

Сьогодні в Україні відзначають День місцевого самоврядування. Зважаючи на децентралізаційні процеси, які тривають в країні,  сьогоднішній день має значення для жителів Херсонщини. Зі святом привітав жителів регіону на своїй Фейсбук сторінці Олександр Співаковський, народний депутат України:

 – Місцеве самоврядування є основою громадянського суспільства. А заможні самоврядні громади стануть тими цеглинками, з яких побудований фундамент сильної та успішної України. Тож День місцевого самоврядування, який ми відзначаємо сьогодні, є одним з найважливіших державних свят нашої країни.

Реформа децентралізації тому стала найбільш успішною серед усіх українських реформ, бо вона наповнила поняття самоврядування реальним змістом, вона повернула громадам ті ресурси і важелі, які здатні дати потужний поштовх їх розвитку. І на місцях це одразу відчули. Проте історії успіху територій, як відомо, ніколи не вимірюються гривнями або гектарами родючої землі. Нашим найціннішим ресурсом завжди були і залишаються люди. І там, де дбають про людей, де створюють кращі можливості для самореалізації і капіталізації людського капіталу, там і буде успіх. Будуть щасливими люди — будуть щасливі й громади.

Бажаю всім нам єдності у нашій справі, вміння чути один одного та мудрих рішень на користь рідному краю і Україні. Будьмо нарешті справжніми господарями у своєму домі і нехай у ньому завжди панують мир і добробут. З розквіту наших міст і містечок почнеться розквіт всієї країни. Щиро в це вірю. Зі святом!

Нагадаємо, що цього місяця мали відбутися вибори у двох ОТГ Херсонщини. Через введений воєнний стан їх поки відмінили. Нову ще не повідомлено.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН