Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні почали використовувати «чорний піар»

У Херсоні була зафіксована листівка, яка може містити ознаки «чорного піару» проти лідера політичної партії «Громадянська позиція» та потенційного кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка, – повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

На листівці розміщені фото Анатолія Гриценка й військової техніки. А також напис: «Продав захист – продасть Україну» виконаний в біло-синьо-червоних кольорах, що може асоціюватись із державним прапором РФ.

Таким чином створюється враження, що зазначена техніка була продана і списана під час перебування Анатолія Гриценка на посаді Міністра оборони України та голови комітету ВРУ з питань національної безпеки та оборони.

Як прокоментував ОПОРІ голова Херсонської обласної організації політичної партій «Громадянська позиція» Валерій Синявський, на подібні речі партійці не звертають увагу та повідомляти в поліцію не планують: «Воно (брудні піар-технології – ред.) працює вже в плюс, а не в мінус. На “чорнуху” відповідати “чорнухою” або виправдовуватися ми не бачимо сенсу. “Чорнуху” не перебити – це буде найбрудніша кампанія за весь час», – підкреслив він.

Валерій Синявський озвучив впевненість, що подібні матеріали надходять від політичних опонентів «Громадянської позиції» – «БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщини», а також зазначив, що такі ж листівки були розклеєні в день приїзду Гриценка в Херсон ще 30 листопада…

Ось як прокоментував такі припущення член обласної організації ВО «Батьківщина» та голова прес-центру Станіслав Трошин: «Методи чорного піару для нас не були прийнятні ніколи, ані в часи Ющенка, ані в часи Януковича, ні тим більш зараз, в часи Порошенка.

Ми симпатизуємо всім демократичним силам і ніколи б не займались чорним піаром проти Анатолія Гриценка. Більше того, якщо ви відкриєте будь-яку районну чи обласну газету, то поряд з чорним піаром на Гриценка майже завжди розміщений чорний піар проти Юлії Володимирівни».

У херсонській організації партії «БПП «Солідарність» також запевняють, що не користуються брудними технологіями. «Якщо у них є якісь докази, нехай звертаються в правоохоронні органи й шукають винуватих.

Але ми як партія ніколи такими речима не займалися, не займаємося і займатися не будемо. Це просто дискредитація. Ми завжди за справедливість, чесність, прозорість у всьому», – прокоментувала прес-секретар Херсонської територіальної організації партії «БПП «Солідарність» Каріна Шуригіна.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Валерія Шапіро зазначила:«Агітація – це не лише розповсюдження закликів голосувати за когось, але й проти когось. У даному випадку наявні ознаки дочасної прихованої агітації, яка може спонукати виборців голосувати проти майбутньої кандидата».

Максим ЄЛІГУЛАШВІЛІ,
координатор довготермінового спостереження Громадянської мережі ОПОРА
в Херсонській області

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня 2018 року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН