Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Анатолій Гриценко поділився враженнями від візиту до Херсона

Про це політик написав на своїй Фейсбук-сторінці після візиту до міста, який відбувся вчора:

 – Останній день осені провів у Херсоні. Подвійні відчуття. З одного боку – красиве море, добрі привітні люди. З іншого – засмучує занепад, Херсон на очах перетворюється на трудолюбивий затишний районний центр. З міста ніби вичавили життєві соки… Людям боляче це бачити, але вони ще сподіваються, не втрачають надії, і нова влада має допомогти місту й регіону отримати гідне майбутнє.

Центральна влада не може й надалі затягувати/імітувати слідство – вона зобов’язана розслідувати вбивство Катерини Гандзюк, паралельно виявити всі ті корупційні схеми, в яких задіяні місцеві депутати й чиновники – люди в Херсоні з нетерпінням чекають справедливості і покарання винних.

Влада повинна зупинити нищення навколишніх лісів. Вона ж бачить як періодично навмисно підпалюються верхівки дерев, десятками гектарів, щоб потім після «стихійної пожежі» ділки зчистили кору і спрямували деревину на експорт…

Під час ефірів говорили про відновлення Військово-морських сил. На фоні російської агресії це в Херсоні турбує багатьох. Бо люди бачать, що наші морські кордони не захищені. Відновити флот можна і треба. На першому етапі – прийом безоплатній основі, або в лізинг бойових кораблів від наших партнерів. Паралельно, урядова комісія має оперативно оцінити наші власні можливості – конструкторські, технологічні, виробничі, кадровий потенціал, можливості кооперації з іншими державами. Скласти державну програму і відновити військову суднобудівну галузь. Переглянути програму «Корвет», яку ми запускали ще у 2005му – і яка була зірвана наступними Урядами. Держава Україна мусить мати власний флот, тим більше коли росіяни обмежують вільне судноплавство і вдаються до відкритої агресії, як це сталося 25 листопада.

Підвечір місто накрило потужним циклоном. Зима не дочекалася 1 грудня: сніг, хуртовина, ожеледиця. Добре, що завтра вихідний, бо був би транспортний колапс. Тепла у Ваших домівках!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН